Hirdetés

Mostanában nem csupán a családi házban élők találhatják szembe magukat a egerekkel, vagy a kellemetlen jelekkel, amit maguk után hagynak…

Sebesen szaporodnak, és ahol bevackolják magukat, onnan nagyon nehéz elzavarni őket. A végtelen táplálékot és kellemes búvóhelyet jelentő otthonokból a rossz idővel együtt sem tűnnek el, hacsak nem gondoskodunk arról, hogy távozzanak végre.

A legjobb módszer a rágcsálók eltüntetésére, ha megelőzzük, hogy bejussanak az otthonunkba. Mindig minden rést, lyukat, be kell tömni, ahol bejönnek. De ha már megérkeztek…

Hirdetés

A hangyákkal és az egerekkel szemben a sütőpor áldásos hatású, mert felfújja őket, az egereknél hasonló hatást vált ki a szénsavas üdítő. Ha az egér iszik az édes léből, nem tudja felböfögni a szénsavat, így gyakorlatilag halálra puffad.

Egy másik módszer, ha kevés gipszet és lisztet keverünk össze, egy kanál sót hozzáadva. Ezt a keveréket helyezzük el az egérjárta terület közelébe, és egy kis vizet is tegyünk a közelébe. Miután az egér megette a gipszes lisztet, a só miatt megszomjazik, iszik, a gipsz viszont megköt majd a gyomrában, ami a vesztét okozza.

Liszt és só helyett a csokip or is működik. Ezt is vízzel kínáljuk – a hatása ugyanaz lesz, mint az előző, lisztes változatnál.

Ugyanilyen hatású, ha rozslisztet és gipszet 3:1 arányban elegyítünk, majd néhány csepp ánizsolajat és két-három kanál cukrot adunk hozzá, a szer mellé pedig vizet teszünk.

Facebook Hozzászólások

HirdetésÖrökre eltűntek az egerek a lakásomból, ezzel a tuti módszerrel intéztem el mindet
error: Content is protected !!