Hirdetés

Tudtad, hogy minimum 35 ezer orchidea faj létezik, különböző színű csodás virágokkal. Bár minden éghajlaton megél ez a gyönyörű növény, a szobában általában kellemetlenül érzi magát.

Ezen kell segítened

Vannak alfajták, amelyek jobban bírják a bezártságot, kevesebb törődéssel is elviselik a szobaéletet. Mások viszont különleges törődést igényelnek, hogy ne pusztuljanak el a szobában. Itt a titok, így kell bánni az orchideával, hogy bent is pompás virágokat hozzon.

Hirdetés

Először is, szabadítsd meg a tövet az elszáradt gyökerektől és a növényt a száraz levelektől. Az önállóan ágaskodó gyökereket is szedd le, ezek nem juttatnak tápanyagot a növénybe. A csak sárga leveleket nem kell levágni, meg kell várni, míg maguktól lehullanak. Ha látod, hogy új leveleket hoz az orchidea, az azt mutatja, fejlődik és nem halt meg.

Hogyan kell megfelelően eltávolítani az elhalt gyökereket? Első lépésként, fertőtlenítsd az ollót, majd nyesd le a beteg hajtásokat a gyökérről. A vágás után tedd a tövet aktív szenes oldatba, ez megvédi a növényt a kártevőktől. Ne nyomd a földbe az elvágott gyökeret – a levegőn kell maradnia, hogy behegesedjen. Időnként borostyánkősav oldattal öblítsd át az orchideát!

Nézd meg a videót a teljes útmutatóért.

Facebook Hozzászólások

HirdetésÚjra életre kelt az orchideám, mert ezt csináltam vele! Csak úgy ontja a virágokat!
error: Content is protected !!