Hirdetés

gyumolcs

A gyümölcs nagyon fontos az egészségünk szempontjából, ezt mindannyian tudjuk, de van néhány gyümölcs, melyeket, ha keverünk, halálos is lehet. A felnőttek csak rosszul lesznek, de egy gyermek, vagy egy idősebb ember számára nagyon veszélyes. Ez azért is fontos, mert a kisbaba, amikor elkezd enni, skoszor keverünk össze otthon mindenfélét, hogy tápláló ebédet készítsünk neki, de nagy kárt okozhatunk!

De ne aggódj, összegyűjtöttük ezeket a gyümölcsöket, így te már biztosan vigyázni fogsz.

Nézzük:

 

 • Narancs és répa – gyomorégést és savtermelődést okoz, ha kevered, amely károsítja a nyelőcsövet, és komolyabb problémához is vezethet!
 • Guava és banán – Bár a guava nem elterjedt gyümölcs hazánkban, de még véletlenül se történjen meg, hogy banánnal keverjük. Gázokat képeznek és savat termelnek a szervezetben, hányingert okoznak, és a gyomrunk, fejünk is fáj ettől a mixtől.
 • Papaya és citrom – Kivonják a vasat a szervezetből, ami hozzájárul a vérszegénység kialakulásához. Semmiképp ne add kisgyermeknek!
 • Banán és pudding– Ez a kombó elnehezíti a gyomrot felnőttek esetében, lelassítja a gondolkodást, és méreganyagokat termel. Gyermeknek adva halálos lehet!
 • Narancs és tej – Ne keverd a müzlit, zabpelyhet narancslébe semmilyen okból! Nem engedi  hogy a szervezet feldolgozza a zabban található sikért. És ha tejet és narancslevet keversz, nagyon nehéz lesz az emésztésed, ami főleg gyerekek esetében nagyon veszélyes.
 • Ananász és tej – Ezt a két összetevőt sem szabad keverni. Az ananászban lévő bromelian mérgeket termel. Fájni fog a gyomrod, a fejed, és általános rosszullétet okoz tejjel keverve. Még gyomorfertőzés is kialakulhat, vagy hányinger, hányás.
 • Zöldségek és gyümölcsök – A gyümölcsökben több a cukor, mint a zöldségben, amit viszont nem enged feldolgozni megfelelően a gyümölcs jelenléte. A gyomorban maradnak, amíg a gyümölcsben lévő cukor elkezdi az erjesztést, amely nagyon sok bajhoz vezet: hányinger, rosszullét, fejfájás. Gyümölcsöt csak a saját fajtájával keverj!

Gyümölcsök csoportjai: 

Hirdetés

 • Édes – Szinte alig van savtartalmuk, vagy egyáltalán. Ezek: barack, (sárga, őszi), alma, banán, szilva, sárga és görögdinnye.
 • Savas – Magas a savtartalmuk. Ezek a narancs, citrom, grapefruit, kiwi, ananász, szőlő, vörösbogyósok.
 • Középsavas– Alacsony savtartalmú gyümölcsök: eper, piszke, mangó, zöldalma, málna.
 • semleges – magasabb a vitamintartalmuk, ásványisóban is bővelkednek, de olajokat, és proteint is tartalmaznak: Kókusz, mogyoró, dió, mandula és az avokádó tartozik ide.

Ha nem vagy biztos, hogy mit mivel keverj, konzultálj egy szakemberrel!

aztbeszelik.com

Facebook Hozzászólások

HirdetésFigyelem 7 gyümölcs, amit soha ne keverj, mert a gyermeked életébe kerülhet!
error: Content is protected !!