Hirdetés

Bangó Margit nagyon megkönnyebbült, amikor januárban néhány nap rettegés után megtudta, hogy a testében talált újabb daganat jóindulatú. A nótaénekes tizenöt évvel ezelőtt egyszer már sikeresen legyőzte a gyilkos kórt, és a Lokálnak most elárulta: dédunokája esküvőjéig és ükunokája születéséig mindenképpen élnie kell.

Bangó Margit (Fotó: Máté Krisztián)

Hirdetés

– Nem indult könnyen számomra az év. Amikor megtudtam, hogy tizenöt év után újra daganatot találtak a testemben, akkor persze rögtön a legrosszabbra gondoltam. Aki egyszer már átélt ilyen borzalmakat, az minden apró jelre összerezzen – kezdte lapunknak Bangó Margit, aki még mindig élénken emlékszik a 2003-as eseményekre, amikor mellrákot diagnosztizáltak nála.

– A betegségemet mindig a dédunokámhoz, Tinikéhez viszonyítom. Emlékszem, mindössze egyéves volt, amikor kórházban feküdtem, és a kis drágám mászott fel hozzám az ágyra, hogy velem aludjon és erőt adjon nekem. Ez azóta sincs másképp, az unokáim jelentik számomra a legnagyobb örömöt. Éppen ezért a Jóistentől még tizenöt évet kértem, hisz nem halhatok meg addig, amíg Tinike nem megy férjhez. Nekem muszáj ott lennem az esküvőjén, de az ükunokám születését is mindenképpen meg szeretném érni. Hiszem, hogy ez lehetséges, hiszen a hit hegyeket is képes megmozgatni – árulta el a nótaénekes, aki éppen ezért ma már nem tart attól, hogy kiújul a betegsége. Ettől függetlenül persze ugyanúgy jár a szűrővizsgálatokra, és a helyes táplálkozásra is igyekszik odafigyelni.

– Az év elején diagnosztizált jóindulatú daganat egyfajta visszaigazolás volt számomra, hogy már soha többé nem lehetek halálos beteg. Nagyon sokáig rettegtem, hogy a tizenöt évvel ezelőtti borzalmakat újra át kell élnem, de ma már nem félek. Rosszindulatú daganat többé nem támadhatja meg a testemet. Rendszeresen járok szűrővizsgálatokra, épp a héten is voltam, és szerencsére mindent rendben találtak. Jól is érzem magam a bőrömben, de a megelőzés és a helyes táplálkozás továbbra is nagyon fontos – árulta el Margit, aki amit csak tud, megtermeszt magának otthon a kertjében.

– Imádok kertészkedni, nekem az a legjobb kikapcsolódás. Most, hogy itt van a jó idő, már termesztem a különböző zöldségeket, és a kertészkedésben is nagy örömömet lelem. A kinti munkákban a tizenhat éves Tinike és a másik unokám, a hatéves Vivike is sokat segít. Nem tagadom, jól jönne a családba még egy kis legény is, aki itt sürögne-forogna körülöttem. Mondtam is Emilióéknak, nagyon támogatom őket abban, hogy még egy gyermeket vállaljanak, de persze mint mindent, ezt is a Mindenhatóra bízom – zárta le a beszélgetést az énekesnő.

lokál

Facebook Hozzászólások

HirdetésBangó Margit: az esküvőig nem halhatok meg
error: Content is protected !!