Hirdetés
Furcsának tűnhet elsőre, hogy majonézből készítünk palacsintát, de ha betartod az arányokat, látni fogod, hogy mennyire különleges, és egyáltalán nem terheli meg a gyomrot.
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál cukor
- 0,5 teáskanál cukor
- 0,5 teáskanál sütőpor
- 0,5 teáskanál só
- 2 evőkanál olaj
- 0,5 liter felforralt víz
- 9 evőkanál liszt
Elkészítés:
1.A tojásokat tedd egy mély tálba, majd keverd el a majonézzel, a cukorral, a sóval, a sütőporral, a vaníliával, töltsd hozzá a meleg vizet, szórd meg az átszitált liszttel, és add hozzá az olajat. Az egészet addig kevergesd, míg csomómentes lesz. A massza kész is van.
2.Tegyél oda egy serpenyőt a tűzre, töltsd bele egy-két csepp olajat, forrósítsd jól fel.
3. Önts bele egy kisebb evőkanálnyi masszát, majd kis lángon mind a két oldalát süsd meg.
Hirdetés
4.Fogyaszthatod dzsemmel, bogyós gyümölccsel, csokoládéval, és, ha egy kicsit kevesebb cukrot teszel bele, akkor akár sajttal, vagy spenóttal is.
Facebook Hozzászólások
Hirdetés
More from my site
Ettől az egy titkos összetevőtől olyan lesz a palacsinta, amiről csak álmodtál