Hirdetés

A hinduizmus gyökerei több mint 4000 évvel ezelőttre nyúlnak vissza. Követői hisznek a lélekvándorlásban, szerintük az élet örök körforgás, a születés és a halál folytonos ismétlődése. Úgy gondolják, az, hogy milyen bolygóállásnál születünk, előző életünk jó és rossz tetteinek, azaz a karmának a következménye. Mindezek alapján ők is meghatároztak 12 jegyet, mindegyiket egy-egy istenségnek feleltetve meg. A születési dátumod alapján kikeresheted, te melyikbe tartozol, így megtudhatod, mely jellemvonásaid érvényesülnek leginkább párkapcsolatodban.

A hinduizmus gyökerei több mint 4000 évvel ezelőttre nyúlnak vissza. Követői hisznek a lélekvándorlásban, szerintük az élet örök körforgás, a születés és a halál folytonos ismétlődése. Úgy gondolják, az, hogy milyen bolygóállásnál születünk, előző életünk jó és rossz tetteinek, azaz a karmának a következménye. Mindezek alapján ők is meghatároztak 12 jegyet, mindegyiket egy-egy istenségnek feleltetve meg. A születési dátumod alapján kikeresheted, te melyikbe tartozol, így megtudhatod, mely jellemvonásaid érvényesülnek leginkább párkapcsolatodban.

Hirdetés

SIVA
01. 20. – 02. 11.

Siva a pusztítás és a megújulás istene, az anyagi világ ura, a múlt, a jelen és a jövő ismerője. Időnként a jegy szülötte is nagyon impulzív lehet – ha a dolgok nem az elképzelései szerint alakulnak, rögtön átveszi az irányítást. Ám ezt nem romboló módon viszi végbe, annál jóval filozofikusabb hajlamú, hiszen egész életében a megvilágosodást keresi. Az akadályok nincsenek ínyére. Partnerként rendkívül szenvedélyes, bár néha kissé csapodár lehet.

Egy izgalmas és aktív időszaknak nézel elébe és azt érzed majd, hogy egyik nehézség éri a másikat és ennek soha nincs vége. Azonban bármennyi bonyodalom is kerül az utadba, erős természeteddel átlendülsz az eléd gördülő akadályokon és ezzel csak még erősebbé válsz. Ez az időszak nem a pihenésről fog szólni. Sem a munkádban, sem a magánéletedben nem számíthatsz unalmas periódusokra. Kikapcsolódás gyanánt is aktív pihenést válassz. Menj el kulturálódni egy múzeumba, színházba vagy operába. Új élményekkel és ismeretekkel gazdagodhatsz, miközben kiléphetsz a napi kerékvágásból.

GARUDA
02. 12. – 03. 13.

Garuda, a büszke sasmadár, a megbízhatóság és a jóság istene. Ha rajta múlna, azonnal megszűnne minden fájdalom és szenvedés a világon. A jegy szülötte mindig segít másoknak, minden erejével a gyengébbekért harcol. Saját magáról azonban közben hajlamos megfeledkezni, és emiatt sajnos gyakran kihasználják. Derűs természete révén azonban ezen is hamar felülemelkedik. Veleszületett képessége, hogy lelkesítse az embereket, és vidám hangulatot varázsoljon maga köré. A párkapcsolatában mindezért odaadó szerelmet kap cserébe.

Érdemes az év elején történt események tanulságait felhasználva a következő időszak lehetőségeit kiaknáznod. Ne engedd meg magadnak, hogy ugyanabba a hibába még egyszer beleess! A munkában használd ki szorgalmadat és felelősségtudatodat, de vigyázz, ne ess túlzásba és ne akarj minden problémát a nyakadba venni. A hétvégéken pedig pedig pihend ki a lendületes, kemény munka fáradalmait. Megérdemled!

GANGÁ
03. 14. – 04. 12.

Gangá a Gangesznek, India szent folyójának az istennője, valamint az érzékek úrnője. Az ebben a jegyben született személy is érzéki és szenvedélyes. Partnerét elvarázsolja: az erotikus játszadozás, a merész fehérneműk, sőt, a szerepjátékok sem állnak távol tőle. Érzékisége a hétköznapokba is átszűrődik.

Ez az időszak igazán pozitív lesz a számodra. Bármilyen döntést is hozol meg, annak mindenképpen jó kimenetele lesz, legyen szó a munkádról, a magánéletedről vagy az anyagi helyzetedről. Érdemes nagyobb társasági életet élned, így alkalmad lesz új ismeretségek kötésére és akár a lelki társad megtalálására is. Fontos a fizikai kikapcsolódás, hogy felpezsdülhess a kemény és fárasztó munkanapok között.

AGNI
04. 13. – 05. 13.

A tűz istene. Kitartás, bátorság és szenvedély – ezek a jegy szülöttének legjellegzetesebb tulajdonságai. Aki egy ilyen emberrel köti össze az életét, az biztosan nem fog unatkozni. Az illető ugyanis gondoskodik arról, hogy a partnere érezze: szereti őt. Néha hajlamos túlzásokba esni, ilyenkor féltékenységbe torkollhat a rajongása.

Ez az időszak pozitív energiákkal kecsegtet. Család és párkapcsolat téren érdemes kihasználni ezt az időszakot és megvitatni olyan fontos dolgokat, amikre eddig nem volt megfelelő alkalom. Jó lesz úgy neki indulni a nyárnak, hogy nincs feszültség a szeretteid és közted. Bár jól esne egy kis kikapcsolódás, ebben az időszakban a munkára kell összpontosítanod, nagy szükség van a teljes erőbedobásra. A rendszeres testmozgásról se feledkezz meg, mert a sok szellemi munka mellett elengedhetetlen a fizikai felfrissülés.

NANDI
05. 14. – 06. 14.

Nandi, a zebu (indiai tehén), Siva hordozója, az isten az ő hátán lovagol. Nandi az, akire rábízhatjuk titkos vágyainkat: biztosan meghallgatja a kívánságainkat. A jegyében született ember erős vállára bárki nyugodtan támaszkodhat, mert az illető segítőkész és türelmes. Vonzereje hosszú távon ellenállhatatlan – de egy szempillantás alatt is bele lehet szeretni.

A munkahelyeden nem a lazításról fog szólni ez az időszak. Számos nehézséggel kell majd megbirkóznod, de ez nem fog gondot okozni számodra, sőt. Amint elvégezted a kiszabott feladataidat, sokkal tapasztaltabbá fogsz válni. Párkapcsolat terén lehet, hogy nem a legrózsásabb most a helyzeted, de aggodalomra semmi ok. Mindig előre tekints, mert a jövőben jó dolgok várnak rád. Ha kikapcsolódásra vágysz, azt ne a négy fal között tedd. Egy jó filmet a moziban is meg tudsz nézni, a lényeg, hogy mozgolódj a világban. A káros szokásaidra pedig jobb, ha odafigyelsz, mert már így is eleget ártottál magadnak ebben az évben.

VISNU
06. 15. – 07. 15.

Ő az, aki mindent – élőt és élettelent egyaránt – áthat, ezért a legtöbb hindu számára Õ a leghatalmasabb istenség, aki megóvja a világot a rossztól. Jegyének szülötte is ezt a célt követi: mindig a legjobbat akarja a párjának, no és, persze, önmagának is. Magára vállalja mások problémáit, biztonságérzetet nyújt a környezetében élőknek. Ő az, akivel bármikor össze lehet bújni a kanapén, egy forró csoki társaságában.

Az áprilisi hónap nem lesz zökkenőmentes, így bizonyos fokú türelmet kell majd tanúsítanod. Úgy érezheted, hogy most nem akarnak összejönni a dolgaid, de légy kitartó. Mivel eléggé motivált és vagy, ezért meg fogod találni az utat, amire rálépve kijutsz majd ebből a labirintusból. Talán a kelleténél kicsit zaklatottabb leszel ebben az időszakban, így figyelj oda arra, hogy ne szólj elhamarkodottan. Adj magadnak szünetet, mielőtt kimondanál valamit, mert ha felcsattansz, annak nem lesz jó vége. A tavasz utolsó hónapján végre fellélegezhetsz, a csillagok neked fognak kedvezni és minden úgy alakul, ahogyan te szeretnéd.  A kikapcsolódás nagyon fontos. Nem számít, hogy hol töltöd a szabadidődet, a lényeg, hogy olyan helyre menj, ahol igazán jól érzed magad és el tudod feledni a gondjaidat.

PÁRVATI
07. 16. – 08. 15.

A nőiesség istennője, aki Siva hitvese, befogadó, gondoskodó és gyengéd. Arra vágyik, hogy uralkodjanak felette, hogy feloldódhasson a másikban. A jegyében született férfi a női lélek nagy ismerője, tudja, hogyan csábítsa el a kedvesét, ezért igen népszerű a hölgyek körében.

A magánélet egy kissé zűrös lesz ebben az időszakban, mivel a munkahelyen nagyon le leszel terhelve és nem jut majd elég időd a párodra. Ne feledd, hogy ez átmeneti időszak, ezért érdemes alaposan átbeszélnetek a dolgot. A kötelességeket teljesíteni kell, de emiatt nem szabad hagynotok, hogy megromoljon a kapcsolatotok. Amikor lélegzetvételhez jutsz végre, menj el a pároddal valahová, ahol jut időtök egymásra és a kikapcsolódásra is. A túl sok munka miatt eléggé leterhelt vagy, ezért ne legyen bűntudatod amiatt, hogy kissé több alvásra van szükséged. Ez természetes.

BRAHMA
08. 16. – 09. 15.

Az élőlények megteremtője, ő felel a világ változatosságáért, és ő képviseli a rendet, ami a jegy szülötte számára is különös fontossággal bír. Lépésről lépésre megtervezi, merre haladjon tovább, ez azonban gyakran felemás érzéseket kelt a partnerében, aki egy idő után hiányolni kezdheti az izgalmat a kapcsolatukból. Ezzel szerencsére a jegy szülötte is tisztában van, éppen ezért igyekszik spontán ötletekkel fűszerezni a hétköznapokat

Ebben a hónapban nyakadba akarod kapni a teendőidet és mindet egyszerre megoldani. Szép dolog, ha nem akarod halasztani a dolgok intézését, de sajnos rendszer nélkül teljesen összekuszálódnak és talán még több időt vesznek majd igénybe. Készíts prioritási listát és haladj annak a mentén, így nem érhet bosszúság. Kikapcsolódás gyanánt érdemes most kicsit messzebbre utaznod a város zajától, lecsendesíteni az elmédet és letisztázni a gondolataidat.

GANÉSA
09. 16. – 10. 16.

Ganésa a bölcsesség, a tudomány és a képességek elefántfejű istene. Kiválasztottjainak földi boldogságot ígér – mint ahogy a jegy szülötte is egész életében erre törekszik. A szerelemben is a tökéletességet szeretné elérni, ez azonban nem óvja meg a csalódásoktól. Ha a párja hűtlennek bizonyul, nem dugja a homokba a fejét, bátran megy tovább a saját maga számára kijelölt úton, és hű marad az elveihez.

Ez az időszak kedvező lesz a számodra és úgy érzed majd, hogy kirobbanó energiával nagyon gyorsan tudod végezni a munkádat. Arra azonban figyelj oda, hogy pontosan is végezd, mert hajlamos vagy elkalandozni közben és így nagyobb a lehetőség arra, hogy hibát vétesz. A csillagok állása kedvező arra, hogy a jövőre tekintettel komolyabb döntéseket hozz meg. Készíts tervet bátran az elkövetkezendő évedre.

LAKSMI
10. 17. – 11. 15.

Ő Visnu hitvese, a gazdagság és a szerencse istennője, a külső és belső harmónia megtestesítője. Ezért olyan fontos a jegy szülötte számára a kielégítő szexuális élet: úgy véli, ez elengedhetetlen a kapcsolatban. Így aztán megteremti a földi mennyországot a partnere számára. A párjának azonban közben nem szabad elfeledkeznie arról, hogy a jegy szülötte a lelki társat is keresi benne!

Ez a hónap magánélet terén nem lesz igazán pozitív. Azt érzed, hogy nem mennek olyan zökkenőmentesen a dolgok a kedveseddel, mint eddig. A legfontosabb az, hogy tudjátok megbeszélni és a lehető legjobb döntést hozzátok meg a kapcsolatotok tekintetében, amely mindkettőtök számára ideális. Mindannyian folyamatosan változunk. A döntés a ti kezetekben van, hogy ezt egymás oldalán vagy egymás nélkül akarjátok megtapasztalni. A családban is segítségre szorul majd valaki. Ne habozz és nyújtsd oda a kezed, mert ellenkező esetben te is ezt várnád el. Szabd meg, hogy hol vannak a határaid, így önmagadnak is segítesz. Tavasz végére már biztosan rendeződnek a dolgok és visszatér minden a normális kerékvágásba!

YAMA
11. 16. – 12. 14.

Yama szimbolizálja a jó és rossz közötti örök harcot, de ő a halál és a harcosok istene is. A jegy szülöttének szerelmi életét hihetetlen mélységek és magasságok jellemzik. Mindazonáltal teljesen meg lehet bízni benne, ugyanis nem kenyere a megcsalás. Ha őt árulják el, mélyen megrendül – a másiknak aligha sikerül visszaszerezni… Aki viszont hűséges hozzá, az minden kényeztetést megkap tőle.

A párkapcsolatban kisebb összetűzésre számíthatsz, aminek oka a párod féltékenysége lesz. Érdemes önmagadba nézni, mert lehet, hogy jogos a vád, viszont ha csak a partnered bizonytalansága az oka, azt fontos, hogy megbeszéljétek. A kollégákkal most nagyon egy hullámhosszra kerültek, ami könnyíti a munkát is. Bár felbukkan pár váratlan probléma, de azt a leleményességeddel és a türelmeddel könnyedén áthidalod majd.

INDRA
12. 15. – 01. 19.

A mennyei bolygók királya, az ég, az eső és a vihar ura, az igazságosság istene. A jegy szülötte is komoly erkölcsi érzékkel bír. Partnerét, akit annak rendje s módja szerint elcsábít, a tenyerén hordozza. Mottója: minél szokatlanabb és különlegesebb valami, annál jobb. Az ilyen ember érzékiséget sugároz magából, így sok flörtölni vágyót magához vonz. Ám csak a legőszintébb nyerhet, a szélhámosokat azonnal felismeri.

Ebben a hónapban mindent beleadsz majd a munkádba és a feladataid teljesítésébe, ami remekül fog menni. Olyan dolgokat is sikerül végrehajtanod, amikre más nagy valószínűséggel nem lenne képes. Azonban fontos, hogy odafigyelj magadra és ne akarj elbizakodottan az erődön felül teljesíteni, mert az az egészséged kárára is mehet. Szabd meg a határaidat és amint lehetőséged van rá, menj el kikapcsolódni a pároddal vagy a barátaiddal. Feltöltődhetsz, és újult erővel indulhatsz az elkövetkező kihívások elé.

Facebook Hozzászólások

HirdetésEzt mondja a jövőre az ősi Hindu horoszkóp különleges jóslata
error: Content is protected !!