Hirdetés

A me­te­o­ro­ló­gus megmutatta Finn­or­szág­ban élő családját.

 

Németh Lajos az ország közkedvelt meteorológusa nemrég nyugdíjba ment, hogy többet láthassa Finnországban élő unokáit, de azóta is aktívan dolgozik. Viszont a családra sokkal több ideje jut, mint azelőtt. Feleségével, Ágival néhány nappal ezelőtt repülőre ültek, hogy együtt ünnepeljenek a legnagyobb unokájukkal, Fannyval a 17. születésnapján.

Németh Lajos kétszeres édesapa és ötszörös nagypapa. Egyik fia, Balázs a médiában dolgozik, lánya, Mónika pedig egy finn férfiba szeretett bele, ezért évekkel ezelőtt annak hazájában telepedtek le a családjával.Mónikának két lánya és egy fia született. Lajos és felesége a napokban elutazott, hogy hosszú hónapok után végre láthassa külföldön élő unokáit. A 9 éves Emil, a 11 éves Linda és a 17 éves Fanny is nagyon boldogok voltak, hogy újra láthatták a nagypapát, még ha csak egy kis időre is.

Hirdetés

„Nagyon röpke volt a látogatás, összesen három napot töltöttünk a feleségemmel Finnországban. A gyerekek már nagyon önállóak és rengeteg elfoglaltságuk van, ezért csak keveset tudtunk velük lenni. De volt néhány izgalmas dolog, amibe belekeveredtünk a nagymamával. Finnországban az a szokás az iskolákban, hogy minden hétvégére szerveznek a gyerekeknek valamiféle sportversenyt, így a mamával megnézhettük mennyire ügyesek az unokáink” – büszkélkedett a -nak Németh Lajos, és hozzátette, hogy náluk nagy hagyományai vannak a sportnak, a család összes tagja imád mozogni.

„Emil unokám focizik, Linda sportgimnasztikára jár, Fanny pedig igazi teniszcsillag. Büszke vagyok rájuk nagyon! Nagyon örülök, hogy részt vehettünk a gyerekek versenyein, viszont a látogatásunk eredeti célja az volt, hogy felköszöntsük Fannyt a tizenhetedik születésnapján.”

A lány csinos fiatal nővé cseperedett az évek során, aki ráadásul jó tanuló.„Fanny nagyon önálló lány. A magyar, a finn, a svéd és az angol nyelv mellett oroszt tanul a gimnáziumban. Már gyerekkora óta sportol, ebben is nagyon kitartó, ahogy minden másban is” – mondta el Németh Lajos, aki a gyerekeit is arra nevelte, hogy éljenek sportos életet, ahogyan ő is teszi ezt a mai napig.  Lajos korábban a maratont is lefutotta, mostanában pedig a biciklizés lett az új szenvedélye.

Aktív nyugdíjasok életét éli Németh Lajos száguldó meteorológus lett, aki nyugdíjba vonulása után sem pihen. Lajos hetente többször is bejelentkezik a Mokkában,  mindig izgalmas helyszínekről mondja el a nézőknek, hogy milyen időjárásra készüljenek. „Nálam a nyugdíj nem a munka nélküli órákat, napokat, heteket jelenti, hanem azt, hogy saját magam határozom meg, hogy mikor dolgozom, és mikor nem” – mondta Németh Lajos és hozzátette, nagyon élvezi az országjárást, ugyanis végre kiszabadult a stúdió falai közül. ripost
Facebook Hozzászólások

HirdetésGyö­nyörű nő lett Né­meth Lajos 17 éves uno­kája (fotó)
error: Content is protected !!