Hirdetés

 
Fotó: iStock

Elképesztő dolgora képes a fokhagyma, ha a virágföldbe dugjuk.

Permetszerként

2 gerezd fokhagymát zúzzunk szét és keverjük össze 2 csésze vízzel. Egy napon át hagyjuk állni, majd szűrjük át és adjunk hozzá további 12 csésze vizet. 2-3 csepp rovarölőt is adhatunk hozzá, ez csak a felszívódás miatt ajánlott. Ha ezzel a keverékkel permetezed át a leveleket, akkor megszabadulhatsz a kártevőktől.

Hirdetés

Gyümölcsfákhoz

A gyümölcsfákkal is csodákra képes, ha a tövébe ültetünk fokhagymát, ez ugyanis vonzani fogja azokat a rovarokat, amelyek hasznosak a fák számára és elriasztja majd a kártevőket. Nagyszerű védelmezője lehet például a barackfádnak vagy a meggynek, almának is.

Penészesedés és gombásodás ellen

Ha szürkés vagy fehér foltokat látsz a növényen, akkor nagy a valószínűsége, hogy az nem más, mint gomba vagy penész. 6-8 gerezd fokhagymát préselj egy korsó vízbe, hagy benne állni 1 órát, majd fújd be az oldattal a beteg növényeket.

Rózsákhoz

A rózsák egyenesen rajongnak a fokhagymáért. Ha egymás közelébe ülteted a két növényt, akkor a fokhagyma megvédi őt a betegségektől, távol tartja tőle a hangyákat és a csigákat, a rózsák pedig pompájukkal hálálják meg ezt.

(Ötletdívák)

Facebook Hozzászólások

HirdetésMinden évben fokhagymát teszek a virágágyásba. Ha megtudod miért csinálom, te is ki fogod próbálni
error: Content is protected !!