Hirdetés

Hosszú hetekre a fővárosba költözött, míg zsűrizett A Konyhafőnökben. Az ura nehezen viselte a hiányát, ezért mindent megtett, hogy éreztesse vele, mennyire fontos neki.

Hogy van?

Beteg vagyok. Megfáztam, és ezt szerintem az is befolyásolta, hogy ennyire intenzíven dolgoztam. Az kiveszi az emberből a vitamint! Most már kicsit tudok pihenni, míg a nézők most is láthatják munkánk gyümölcsét.

Milyen volt A Konyhafőnök után visszazökkenni a hétköznapokba?

Hirdetés

Sok dolog várt itthon, többek közt egy gardróbnyi ruha, amit vasalnom kell, és minden olyan, amit ők nem tudtak megcsinálni. Győző nem vasal, Virág mosott, de ő is inkább felvette vasalatlanul a ruhát. Egy hét, mire utolérem magam. A tavaszi nagytakarítás is elmaradt.

Mit érzett, amikor felhívták, hogy legyen zsűritag?

Érdekes sztori. Beszéltem az elődömmel, Wossala Rozinával, és ő ugyanígy érzett, amikor őt hívták. Nem hitte el. Autóban ültünk, amikor csengett a telefonom. Mondták, hogy én leszek a harmadik zsűritag. Úristen! Győző abban a pillanatban felfogta, örömében tapsolt. Jobban örült, mint én. Gondolkodás nélkül igent mondtam. Rozinát tisztelem, nem akartam, hogy megharagudjon rám, de nem volt gond, hiszen ő hozta meg ezt a döntést. Nemrég találkoztunk is. Van dolga bőven.

Ön gondolkodott saját étteremben?

Egy étterem teljes embert kíván, az emberek elvárják, hogy ott legyek. De nyolc órát sem tudnék ott lenni naponta az év minden napján. Nekem ez az intenzív forgatás is nehéz volt, de tudtam, hogy egyszer vége lesz. Ha éttermed van, akkor nincs hétvége, ünnep se. Inkább egy lakásétteremben gondolkodom, amit én irányítok a hét bizonyos napjain. Hat-tíz vendég, három-négy óra alatt is jól tudja magát érezni, és tudok rájuk figyelni, beszélgetni. Lenne drasztikus húsos, fancy és vegán menüsor is. Most Evelin is vegán. A vendég szép emlékekkel megy haza. Esetemben ez működhet. Még egy tankonyhán is gondolkodom, ahol workshopok lennének.

Miért lett vegán a nagy­lánya?

Nem tudom, divat lehet. Egyszer már volt, de akkor karácsonykor egy marhasteakkel visszaesett. Virágnak mindegy, mit eszik, csak én főzzek. Elsős gimnazista, van esze, de nem szeret tanulni. Főzni vi­szont szeret és tud is. Győző a legnagyobb rajongóm, szereti a főztöm.

Nekem hiányzik ön mellől a férje. Ha együtt vannak, még nagyobb a show.

A Konyhafőnökben zsűritag vagyok, má­soknak segítek, biztatok, nem családanyaként je­lenek meg, mint a Győzike Show-­ban. Persze most is azt mondták, hogy legyek önmagam, legyek bátor és poénos. Zé sokat segít. A nézettség is azt bizonyítja, hogy jól csináljuk.

Nehéz lehetett az elején.

Nagyon vártam az első napot, iszonyatos vizsgadrukk volt bennem. Két napig nehéz volt, míg átkattant az agyam. Az elején még inkább versenyzőnek éreztem magam, de aztán ment minden flottul.

Tizenöt kilót fogyott is.

Az csak tíz kiló volt! Nem na­gyon ettem, komoly megszorításokkal sikerült. És nagyon sokat edzettem is, személyi edzővel. Ez csak így megy! A rossz étkezési szokások a forgatás alatt egy kicsit visszajöttek, de a kilók nem.

Mennyire főz másként, mi­óta megnyerte a versenyt?

Semennyire! Ugyanolyan házias, magyaros ételeket készítek. Inkább a főzési technikákat használom bátrabban, a konfitálást, szuvidálást. Nem sütöm túl a steaket, nem szárad ki a kacsamell. De nem akarok fine dininget itthon. Családiasan főzök, most éppen zöldborsófőzeléket, Stefánia vagdalttal. Amikor készítettem babgulyást bodaggal, a műsor séfe, Rácz Jenő nagyot evett belőle, és megdicsért. Miután hazajött, nagyon vágyott rá, mindenhol azt rendelt, de vissza is küldte. Az enyém ízlett neki. Csináltam neki szilvásgombócot is, bevágott belőle hetet, pedig nem voltak kicsik. Ez a séf szereti a főztöm.

A forgatásokról hazajárt aludni Salgótarjánba, és hajnalban indult vissza?

Á, azt nem bírtam volna! Reggeltől estig forgattunk, ha úgy jött ki, akkor hétvégén is. Felköltöztem Budapestre két hónapra, Evelinnél aludtam. Nekem ez nagyon jó kikapcsolódás volt, azt csináltam, amit akartam.

A férje, hogy viselte a hiányát?

Győző megtanult engem értékelni. Folyamatosan szerelmi vallomásokkal rukkolt elő. Időnként eljött a stúdióba, állt a takarásban, onnan nézett. Észre sem vettem, hogy ott van. Az öltözőmben várt egy szerelmes levél, amiben megírta, hogy nagyon ügyes voltam, és: „Nagyon szeretlek, Bea!” Győző rájött, hogy fontos vagyok neki. És én is rájöttem, mert végre kimutatta. Most először én is érzem. Persze mióta itthon vagyok, folytatjuk a veszekedést. Azt mondja, ez is hiányzott neki.

Ön is kimutatja az érzéseit?

Én gondoskodó vagyok, és ő ezt szereti. Egyébként szinte mindig az van, amit ő akar… Legalábbis azt hiszi.

bors

Facebook Hozzászólások

HirdetésBea már nem lakik Győzikével
error: Content is protected !!