Hirdetés

Conchita Wurst minden idők egyik legmegdöbbentőbb jelenségei egyike volt az Eurovíziós Dalfesztivál történetében. Az énekes nemcsak tökéletes hangjával, de különös megjelenésével is egy csapásra népszerű lett.

 

Conchita Wurst, Ausztria képviselője egy hosszú, aranysárga ruhában lépett színpadon a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol olyan kimagasló sikert ért el, hogy meg is nyerte a fesztivált. A 29 éves énekes eredeti neve Tom Neuwirth.

Hirdetés

Tom egy kis ausztriai faluban nőtt fel, és már egészen fiatalon rájött, hogy a saját neméhez vonzódik. 2006-ben megalakította első fiúcsapatát, de még abban az évben fel is oszlott a csapat. Ezután találta ki a Conchita Wurstszemélyiséget, így döntötte el, hogy szakállas nőként énekel a színpadon.

Choncitaként első szereplése 2011-ben volt az ORF egyik tehetségkutatójában, ahol a hatodik helyezésig jutott. Először 2012-ben próbálkozott az eurovíziós szerepléssel, de az ausztriai döntőben csak a második helyig jutott el, hogy aztán két évvel később átütő sikerrel megnyerte az Eurovíziós Dalfesztivált a “Rise Like a Phoenix” című dalával.

twice.hu

 

Facebook Hozzászólások

HirdetésÍgy néz ki valójában Conchita Wurst   
error: Content is protected !!