Hirdetés

520e486032a3a246c329dbc67663fb69-800x400
Amikor legközelebb lefekszel éjjel aludni, figyeld meg, mi történik a lábaddal. Az egyik egy idő után valószínűleg ki fog lógni a paplan alól. Ez a szervezet zseniális reflexe-

A háttér: A tudósok felfedezték, hogy az alvás és a testhőmérsékletet szorosan összefügg egymással. Ha nem vagyunk valójában fáradtak, a test a hőmérsékletét csökkenti kezdi jelentősen. Így jelzi az agynak, hogy eljött az alvás ideje. Ezért is van, hogy egy hideg zuhany lefekvés előtt a legjobb altatószer, míg a forró zuhany inkább felébreszt, pedig a fordítottját gondolnánk.

De hogy jön ide a láb? A titok nyitja inkább a talpad. Két funkció teszi olyan fontossá a talpat: Először is, nincs semmilyen szőr rajta, másrészt itt bizonyos strukturált hálózatok helyezkednek el, amelyek a test hőszabályozásában kapnak jelentős szerepet. Ezek a arteriovenosus anastomosis latin elnevezésű vénák. Ezek a vénák szabályozzák a vér áramlását a bőrben – így lesz a test hidegebb vagy melegebb. A talpakból kiindulva, az agyig eljut az információ, hogy eljött az alvás ideje.

Hirdetés

Az emelkedett testhőmérséklet javítja a memóriát és a koncentrációt, tehát ezeket inkább meleg helyen tudjuk élvezni.

Ezért lógatod tehát ki a talpadat éjjel a paplan alól, akkor is, ha nem veszed észre.

Facebook Hozzászólások

HirdetésEzért lóg ki a lábam a takaró alól éjjel, ezt nem is sejtettem!
error: Content is protected !!