Hirdetés

Talán a legmérgezőbb vegyület, amit naponta fogysztunk a sodium glutamate, az E621 – amit minden készételbe beletesznek, és nincs is szinte étterem, amely ne használná a főzéshez.

A Sodium glutamate E621 fehér por, de létezik folyékony formája is. Igazi potens ízfokozó, ráadásul éhségérzetet is okoz, ezért használják előszeretettel az élelmiszer gyártók. nem érdekli őket, hogy ez a szer súlyos elhízáshoz is vezet, sőt a profit miatt nekik, és az étterem tulajdonosainak ez az elsődleges érdeke.

Ez az ízfokozó nem egy plusz ízt visz az ételbe, hanem az idegsejteket stimulálja, hogy erősebben érezzék az ízeket, voltaképpen ez egy drog, ami függőséget okoz, mindamellett egy súlyos idegméreg. Azonnal bejut a vérbe, onnan az összes sejtbe. Minden doboz sörben vagy felvágottban ott van. Ha túl sokat fogyaszt valaki, mérgezést kap, amelynek tünetei: hányinger, szédüléslátászavar, hormonproblémák. Az orvostudomány kínai étterem szindrómának nevezte el ezt, mert a kínai éttermekből indult el a szer karrierje, de ma már nemcsak ott használják-

Hirdetés

1907-ben  Ikeda Kikunae japán tudós fedezte fel, aki rájött, hogy ez a szer javítja az ételek ízét.

Az amerikai élelmiszer ipar kapta fel, és terjesztette el az egész világon, a ffogyasztónak nagyon káros, a gyártóknak viszont nagyon hasznos sajnálatos módon.

 

Facebook Hozzászólások

HirdetésPlease follow and like us:
error
Nem a só és a cukor, ez a legmérgezőbb élelmiszer, amit naponta megeszünk!
error: Content is protected !!