Hirdetés

always-have-a-bloated-stomach-never-ignore-these-warning-signs
Fel van gyakran puffadva a hasad? Bántanak a gázok? Ennek több oka is lehet, de semmiképpen sem szép látvány. Hiába kevés a zsír rajtad, úgy nézel ki, mint egy lufi. Ezért!

1. Nem iszol eleget
A dehidratáció az egyik legnagyobb bűn, amit az egészséged ellen elkövetsz. Ha még kávézol, esetleg alkoholt is iszol, a tested vízért kiált. Mikor fordult el, hogy ittál 6-8 pohár vizet egy nap? Amikor a szervezet szomjas, a szövetekből veszi ki a folyadékot a létfontosságú sezrvek (pl.agy) számára, ezért alakul ki a felfúvódás. Igyál eleget!

2. Szorulás
Ha nem eszel elegendő nyers rostot, a belek nem tudnak jól működni. A gázok, melyek a széklet fölött bentrekednek, felfúvódást okoznak. Fokozatosan szoktassuk hozzá a testet a rostdús élelmiszerekhez. Egyél teljes kiőrlésű kenyeret és tartózkodj a fehér lisztből készült ételektől. Fogyasszunk minél több zöld italt és színes gyümölcsöt.

Hirdetés

3. Aggódás
Hihetetlen, de a puffadást stressz is előidézi. Amikor aggodalmaskodunk, az emésztőrendszer is lefagy. A puffadás kialakulhat gyomorgörcs és szorulás miatt is. Próbáld elengedni az aggasztó gondolatokat és a problémákat nem akadálynak, hanem feladatnak tekinteni.

4. Gyorsan eszel
A rosszul megrágott ételeket a test lassan bontja le, így felfúvódik a bélrendszer és a has. Mindent meg kell rendesen rágni!

5. Túlzott szénhidrát fogyasztás
A túl sok szénhidrát fogyasztása is puffadást idéz elő. Fogyassz kevesebb szénhidrátot tartalmúóazó ételeket, csökkentsd a cukor és az alkohol bevitelt.

Facebook Hozzászólások

HirdetésNem híztál el, csak puffadsz! Ezt tedd ellene!
error: Content is protected !!