Hirdetés

ginger

A fermentált élelmiszerek népszerűek szerte a világon, és az emberek élvezik ezeket a hasznos élelmiszereket: ilyenek a savanyú káposzta, a koreai kimchi vagy a kombucha.

Aermentált élelmiszerek ténylegesen a lakto fermentáció nevű folyamat során készülnek, amelyben a baktériumok cukor és keményítő felhasználásával és tejsavat termelnek. Ez a folyamat az élelmiszerekben különféle probiotikumok, előnyös enzimek, és B-vitaminok kialakulását eredményezi.

Hirdetés

Az így erjesztett ételek fenntartják a belekben a flóra egyensúlyát és a belek egészségét.

A gyömbér gyakori összetevője a fermentált élelmiszereknek. Gyulladáscsökkentő, kezel különböző betegségeket, és harcol a rák ellen. Fő bioaktív vegyülete, a gingerol erős gyulladásgátló és antioxidáns hatású szer.

A gyömbér kezeli a hányingert, csökkenti a magas vércukorszintet, csökkenti a szívbetegségek kockázatát, és csökkenti a rossz koleszterin szintjét.

fermentált gyömbér készítése

Hozzávalók

  • Gyömbér gyökér, hámozott és szeletelt 1 evőkanál tengeri só
  • 1 evőkanál kurkuma
  • Citromlé

Utasítás:

A gyömbért vízbe be kell áztatni 15 percig. Ezután kaparjad le a héját egy kanállal. Egy kisebb üvegbe tedd bele a gyömbért.

Ezután add hozzá a citromlevet, és ellenőrizzed, hogy mindenhol érje a gyömbért. Ezután add hozzá a kurkumát és a tengeri sót, és várj, amíg minden fel nem oldódik. Zárd le légmentesen.

Fermentálódjon szobahőmérsékleten 2 hétig.

 

Facebook Hozzászólások

HirdetésHa így teszed el a gyömbért:gyógyítja az ízületi gyulladást, a magas koleszterint és rák ellen is jó
error: Content is protected !!