Hirdetés

A karambola gyümölcs, vagy “csillag gyümölcs” a Maláj-félszigetről származik, de az Egyesült Államok déli részén, Délkelet-Ázsiában, a Karib-térségben és Latin-Amerikában is őshonos.

 

 

Hirdetés

Amikor érett, a gyümölcs sárga színű és édes és savanyú íze van, és hasonlít a szőlő, körte, citrusfélék ízére. Ez a kombináció teszi egyedivé és népszerűvé az emberek között.

Az egyedi íz mellett, a karambola gyümölcs elképesztő egészségügyi hatású is. Nagyon alacsony a kalóriatartalma, mindössze 31 100 gban, és magas a antioxidáns, vitaminok C és B, riboflavin, folsav, niacin és ásványi anyag tartalma, mint a kalcium, mangán, vas, cink, és kálium.

Hihetetlen egészségügyi előnyei:

szabályozza a magas vérnyomást

A nátrium a legerősebb fegyver a vérnyomás ellen, és a csillag gyümölcs nagy mennyiségben tartalmaz káliumot, amely szabályozza a vérnyomást. A rendszeres fogyasztása kezeli a magas vérnyomást.

csökkenti a koleszterint

Mivel  magas a rosttartalma, a karambola gyümölcs elősegíti a szív egészségét és csökkenti a rossz koleszterin szintjét.

erősíti az immunrendszert

Ez a gyümölcs gazdag C-vitamin,ban amely erősíti az immunrendszert, és megakadályozza a különböző vírusos betegségek, mint például a megfázás, influenza, és hasonlók kialakulását.

javítja az alvást és az álmatlanságot kezeli

A magnézium rendkívül hasznos abban az esetben, ha álmatlanság és zavart éjszakai alvás gyötör.

segíti az emésztést

A csillag gyümölcs javítja az emésztést, mivel kitisztítja a beleket és nagy víztartalma segít a székrekedés elleni küzdelemben.

szépíti a bőrt

Ez a gyümölcs elősegíti a bőr egészségét, mivel magas flavonoid tartalma. Megakadályozzaaz atópiás dermatitis és a psoriasis, az akne kialakulását, mert sok benne a cink.

cukorbetegséget elmulasztja

Ez a gyümölcs elképesztő hatású cukorbetegeknek, mivel alacsony a cukortartalma. Sőt, a rosttartalma egyensúlyban tartja a vércukorszintet a nap folyamán, mivel ez megakadályozza a gyors glükóz felszívódást a bélből.

antimikrobiális hatás

Tanulmányok kimutatták, hogy ez a gyümölcs hatékonyan küzd az E. coli, a Staphylococcus aureus, Salmonella, Pseudomonas aeruginosa és Klebsiella baktériumfertőzések ellen.

javítja a szem egészségét

Mivel  vitaminban gazdag, javítja a szemek egészségét.

Jegyzet:

Nem szabad fogyasztani vesebetegségek, vese dialízis, vagy veseelégtelenség esetén, mivel  magas oxálsav  tartalma van.

Facebook Hozzászólások

HirdetésHallottál erről a csodagyümölcsről? Elmulasztja a cukorbajt a gyulladást és leviszi a koleszterin szintedet
error: Content is protected !!