Hirdetés

Az egyik legtökéletesebb hatású növény a világon, nem is hinnéd, mennyire hatékony rengeteg betegség, probléma esetén. Van, aki nem is tud róla, mert nem olyan elterjedt, mint a kamilla vagy a cickafark, pedig legalább annyira sokoldalú ez a fű.

.Az orvosi zsálya, latin nevén Salvia oficinalis, a megmentés szóból ered. A görögök és rómaiak a zsályát minden egészségügyi gond esetén bevették a gyógyításban, mert úgy hitték, minden betegségre ez a legjobb szer.

Hirdetés

Az orvosi zsálya valódi varázsnövény, erős vértisztító, kezeli minden nyálkahártya betegségét, de rossz étvágy esetén is használható, és nagyszerűen gyógyítja a közönséges nátha vagy az influenza tüneteit is.

Ha cukorbetegségtől szenved valaki, az orvosi zsálya és a cickafark keverékéből kell teát készíteni, és kúraszerűen inni.

A zsálya kezel minden gyulladást a szervezetben, így torokgyulladás ellen is bevethető.

A zsályát alkalmazzák ízületi gyulladás, köszvény és idegrendszer bajok megjelenése esetén is. Nem is gondolnád, de görcsök, szív- és hormonális betegségek megjelenésekor is jó. Két csésze zsályateát kell naponta elfogyasztani. A csodálatos növényből főzött tea még hepatitisz esetén is hat, de hasmenés és felfúvódás folyamán is remek a fogyasztása.

Legjobb forrón kortyolgatni, de az előre elkészített főzetet újra is melegítheted. Minden betegségre jótékonyan hat, megelőzésre is kiváló. Ne feledkezz el a zsálya gyógyító erejéről!

Facebook Hozzászólások

HirdetésElhíztál, felment a cukrod, a hormonjaid rendetlenkednek és minden ízületed fáj? Próbáld ki a minden bajra jó becenevű füvet!
error: Content is protected !!