Hirdetés

A riciniusolaj titokzatos gyógyerővel rendelkezik, még a kutatók sem mindig értik, mitől van ez a mágikus gyógyhatás. Olyan erős gyulladásgátló és baktériumellenes hatása van, hogy a test minden gyulladását képes szinte egyik percről a másikra megszüntetni. Az ayurvedikus orvosok évezredek óta használják, de Nyugaton is régóta ismert gyógyszer.

Tudományosan igazol tény, hogy ebben az olajban nagyon sok omegí 9 zsírsav és más savak, olajok vannak, mint a ricinolsav. Antibakteriális, antivirális, fájdalomcsökkentő és hashajtó tulajdonságai jól ismertek, ezért rendkívül hasznos reuma, ízületi gyulladás és hátfájás esetén.

Hirdetés

Ezenkívül semmi máshoz nem hasonlíthatóan serkenti a hajnövekedést, hidratálja a bőrt, kezeli a krónikus székrekedést, erősíti az immunrendszert, csökkenti a gyomor- és bélrendszeri problémákat.Rovarcsípés, akné, szemölcsök és faggyúciszták kezelésére is kitűnő.

Ennyiféle elképesztő hatás birtokában nem is csoda, hogy rengeteg kozmetikum készítéséhez is felhasználják. De fontos szerep jut neki a gumi, a lakk, a festék és a textil gyártásában is.

Hogy csökkentsük vele az isiász, ízületi gyulladást, hátfájás kínjait, így használjuk a ricinusolajat!

Kenjük be vele a fájdalmas területet és gyengéden masszírozzuk a bőrbe. Naponta többször is ismételjük meg, míg nem érzünk enyhülést. Mielőtt belefognál a kezelésbe, kérd ki orvosod véleményét!

Facebook Hozzászólások

HirdetésAzt tudtad, hogy jó a hajnak, de a ricinusolaj így mulasztja el az ízületek fájdalmait rövid idő alatt
error: Content is protected !!