Hirdetés

A körömgomba undorítóan néz ki, de nemcsak ez a baj vele, hanem súlyosan károsítja az gészséget így mindig a leghamarabb kezelni kell. Az orvosok gombaölőkkel kezelik a körömgombát, csakhogy ezek a krémek és gyógyszerek nagyon mérgező vegyszerek, Kíméletesebben is megoldhatod otthon ezt a problémát.nail-fungus

A körömgombánál jó, ha időben észrevesszük, minl kevésbé terjedt el, annál könnyebb visszaszorítani, ezért minden kis elváltozást figyelni kell a lábkörmön.

Az alábbi szert azért is jó ötlet megcsinálni, mert nagyon valószínű, hogy a következő két összetevő ott van márisa konyhánkban, mert szódabikarbóna és almaecet a legtöbb otthon állandó része.

Hirdetés

A betegséget előidéző gombák számára jó környezet az elsavasodott test, és ezért nagyon hasznos a lúgosító erejű szódabikarbóna, amely kiegyensúlyozza hozza a test pH-szintjét, a lúgosabb környezetben pedig a gombák elpusztulnak, de legalábbis nem terjednek tovább. Az almaecet bár savas, de az erejéta gombák rosszul tűrik, eltűnnek tőle.

Egy kis tálba tegyünk annyi almaecetet, amennyi ellepi a nagyujjat is, majd áztassuk 20 percig. benne a lábujjakat. Ezután töröljük szárazra a lábunkat, majd a tálba töltsünk jó meleg vizet, és abba is áztassuk körmeinket 20 percig. Ezt követően tegyünk a vízbe 2 evőkanál szódabikarbónát, amit szintén 20 perces lábáztatás követ majd. Ezt az eljárást egy nap két-három alkalommal is meg kell ismételni.

Ha eltökéltek és kitartóak vagyunk, a körömgomba hetek múlva megszűnik. Ugyanakkor időnként érdemes a köröm végét teafa olajjal és egy kefével alaposan megdörzsölni.

Facebook Hozzászólások

HirdetésCsak ezt a két dolgot használtam, és megszabadultam a körömgombától hamar
error: Content is protected !!