Hirdetés

roo

Ha egy szép rózsával ajándékozott meg valaki, csinálhatsz belőle gyönyörű rózsabokrot otthonra, nem kell kidobni, mert elszárad. A következő megoldás főleg akkor hasznos, ha valami különleges rózsafajjal leptek meg, amit sokáig szeretnél nézegetni.

 

Hirdetés

A kertészek tudják, hogy télen, hideg időben is lehet a lakásban kertészkedni, rózsát ültetni. Ha kapsz egy szép szálat vagy csokrot, próbáld ki te is ezt a módszert

Először vágd le pengével a rózsa felső részét. Az alsó fele ne legyen nagyobb 25 cm-nél. Ahol a vágás van, önts rá gyertyaviaszt, hogy beforrjon. Vágj le róla minden levelet, és kicsit metszd be be az alsó részét is a szárnak.

Most 3 módszer közül választhatsz a gyökereztetéshez

1. Keverj el 1 liter vízben 100 mg élesztőt. Tedd bele a rózsát 24 órára: a szár egyharmada legyen a vízben. Egy nap múlva vedd ki, öblítsd le a szárat, majd tedd bele egy vízzel félig teli vázába. Addig, amíg kinőnek a gyökerei, naponta cseréld a tiszta vizet, de mindig csak félig érjen fel a száron a víz.

2. Egy liter vízbe keverj bele kis mézet. Állítsd bele a rózsát fél napra. Ezután járj el úgy, mint az első pontban leírtuk

3. A rózsa vizéhez tegyél 10 csepp aloe vera levet. Tíz napig figyelj oda, hogy a víz félig érje a rózsa szárát. Tíz nap után megint tegyél bele 5-7 csepp aloe vera levet.

Amint kihajtanak az első gyökerek, tedd át cserépbe a rózsát.

Facebook Hozzászólások

HirdetésKaptál egy szál rózsát? Így nevelj neki gyökeret, hogy cserépben tovább viruljon neked!
error: Content is protected !!