Hirdetés

Szerinte füvesember tevékenysége nem kitüntetést érdemel, hanem hatóságilag fel kellene lépni ellene. Őt is el akarják hallgattatni?

Aljas támadás indulhatott az ország kedvence, Gyuri bácsi ellen. Egy szegedi professzor arctalan és durva vádakat fogalmazott meg vele szemben.

Hogy pontosan mi állhat az egésznek a hátterében, azt nem tudni, de sokak szerint az egész arról szól, hogy a bükki füvesembert végleg elhallgattassák.

A modern, nyugati orvoslás iparának nem tetszik ugyanis, hogy az emberek ébredeznek, és kezdenek érdeklődni a természetes remediák iránt.

Hirdetés

Ez ugyanis azt vonhatja magával hosszabb távon, hogy rengeteg méregdrága gyógyszer helyett természetes módszerekkel próbálnak gyógyulni.

Ez pedig komoly bevétel kiesést okozhat a gyógyszermaffiának.

Gyuri bácsi, a népi gyógyászat kiemelkedő alakja több évtizedes munkája elismeréseként részesült állami elismerésben.

Idén március 15-én Balog Zoltán a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntette ki Szabó Györgyöt, vagy ahogyan mindenki ismeri, a bükki füvesembert.

Boldogkői Zsolt, Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének professzorával átnézte a természetgyógyász javaslatait.

„Gyuri bácsi igen komoly betegségekre ajánl szereket a természet patikájából. Ha valaki venné a fáradtságot, és bejelentést tenne a hatóságoknál, igen jó eséllyel megállná a helyét a kuruzslás vádja” – mondta a lapnak Boldogkői Zsolt.

A professzor szerint az a legnagyobb probléma, hogy „a gyógynövények igen nagy többségének valójában nincs gyógyító hatása.

A gyulladásgátló hatást emelném ki, mint ritka kivételt, ilyennel sok gyógynövény rendelkezik, például a kamilla”.

Boldogkői Zsolt úgy véli, a füvesember tevékenysége nem kitüntetést érdemel, hanem hatóságilag fel kellene lépni ellene.

Gyuri bácsi rajongói és követői szinte fellázadtak, és mindenki egy komoly gyógyszeripari összeesküvésről beszél. Szerintük ugyanis a bükki füvesembert egyszerűen el akarják hallgattatni azért, mert rálépett a gyógyszermaffia tyúkszemére.

Facebook Hozzászólások

HirdetésMegtámadták Gyuri bácsit! Durva, amit ez az orvos állít!
error: Content is protected !!