Hirdetés

Apró tünetek, mégis nagy bajt jelezhetnek

Figyelj a jelekre

 

Táskás szem: ha nem pihentél eleget, ne lepődj meg, de ha egészséges életmód mellett is fekete karikák éktelenkednek a szemed alatt, az a vérszegénység tünete lehet!

Hirdetés

Elfehéredő ujjak: a Raynaud-szindróma jele, ami miatt alacsony hőmérséklet hatására az erek összeszűkülnek, és nem lesz elégséges az ujjak vérellátása.

Romló látás: Ha gyakran gyengék a szemeid és estére gondot jelent normál távolságból elolvasni betűket vagy felismerni valakit, akkor menj a szemészhez!

Ha foltok jelennek meg a szemed előtt, vagy elkezdesz furcsa pöttyöket észrevenni, akkor is menj orvoshoz, mert ez a szürkehályog egyik első tünete!

Korog a gyomrod. Ha néha fordul csak elő, nincs baj, de ha rendszeresen hangok kísérik az emésztést, esetleg fájdalom is, akkor meg kell nézetni!

Száraz, pikkelyes bőr: fontos jele a vitaminhiánynak. Ezen egészségesebb táplálkozással és gyakori bőrradírozással lehet segíteni. De ha viszket is, az valószínűleg gomba, amit ne akarj egyedül elmulasztani!

Ha hirelen romlik a szaglásod, esetleg nem érzel egyes illatokat, akkor azonnal menj orvoshoz! Komoly agyi elváltozás is okozhatja, illetve egy komoly vírus is lehet az ok.

A szem tikkelése gyakran a szem fáradtságát jelzi. Gyakran pihentesd, és töröld át bórvizes vattával. Ha sokszor előfprdul, akkor viszont idegrendszeri baj is állhat a háttérben!

A csengés a fülben ugyanilyen: ha ritkán jelentkezik, akkor a nagyobb zajterhelés miatt van, de rendszeres megjelenése esetén komoly bajt jelez!

Kimozdult váll: Ha  furcsa szögben is el tudod fordítani a válladat, akkor az ízület és a lapockák összeköttetése meglazult. Ez lehet örökletes is, vagy okozhatta trauma, de fokozott odafigyelést igényel.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés10 jel! Ezzel sikolt fel a tested, nagy a baj!
error: Content is protected !!