Hirdetés

MINDENKÉPPEN csökkenteni KELL A 65 ÉVES NYUGDÍJKORHATÁRT MAGYARORSZÁGON 59-61 ÉVES KORRA!

Nyugdíjkorhatár 2018 – csökkenteni kell a nyugdíjkorhatárt a nőknél és a férfiaknál is! A 65 éves nyugdíj-korhatár enyhítése nélkül esély sincs a nyugodt időskori évekre – írta nemrégiben egy napilap.

Hirdetés

A nyugdíjszakértő a napilapban kifejtette: hiába tudta valaki lefutni a Kinizsi 100-as teljesítménytúrát fiatal korában, 60 évesen nem tudja majd teljesíteni. 60 év felett érezhetően csökken a hatékonyság, az idős alkalmazott már nem tudja a korábbi erővel elvégezni a feladatot. Így adott esetben valaki 35-39 év szolgálati idővel, 60- 62 éves korában találhatja magát az utcán, vagy évekig küzdhet az ellátórendszerrel, a munkanélküliséggel és a közmunkával, miközben semmi reménye sincs, hogy a hátralévő években korához és végzettségéhez méltó munkát tudjon végezni.

A problémát csak tetézi, hogy a 65 éves korhatár magában hordoz egy egészségügyi fenyegetettséget is. A statisztikák szerint ugyanis az a felső korhatár, ameddig a magyar átlag egészségben él, 59-61 év – ez a szám a férfiaknál valamivel kevesebb, a nőknél pedig több. Mivel a nyugdíjkorhatár az egészségben eltöltött életszakaszt meghaladja, a statisztikai átlag magyar utolsó munkahelyi éveit már betegségben tölti – idézi a lap Krémer Balázs szociológust. Hogy ez a betegség gyógyszerekkel kordában tartható, teljes életet lehetővé tevő kór, vagy az erőt felemésztő, az eltérő, ezt a statisztika nem mutatja ki. A nyugdíjas évek ennek következtében azonban nem a megérdemelt pihenést jelentik, hanem a korábban a munka miatt elhanyagolt betegségek kezelését.

Forrás: csaladtamogatas.info

Facebook Hozzászólások

Hirdetés60 éves kor alá vinnék le a nyugdíjkorhatár Magyarországon! Férfiakat és nőket is egyaránt! További részletek itt : 
error: Content is protected !!