Hirdetés

Soha nem járt még ilyen közel a megoldáshoz a rendőrség, hogy ki ölte meg öt évvel ezelőtt Kardosné Gyurik Krisztinát. Van egy rejtélyes gyanúsított, így végre kiderülhet, mi történt 2013 szeptemberében.

Gyanúsítottként hallgattak ki valakit a soroksári ko­cogós gyilkosság ügyében – adta hírül szeptember 7-én rendkívüli közleményben a rendőrség. A 36 éves Kardosné Gyurik Krisztinát öt éve, 2013. szeptember 25-én ölték meg, amikor futni indult hazulról. Lemeztelenített holttestére a házuk közelében találtak rá. A rendőrség ma délelőttre ígért részletes tájékoztatást a fejleményekről.

A Bors a szenzációs hír hallatán hívta a meggyilkolt Krisztina férjét. Kardos Lajos éppen a rendőrségre tartott, amikor felvette a telefont, és hallhatóan ideges volt, mert nem találta a szavakat. Olyan szörnyű dolgokat tudhatott meg a rendőrségtől, amiktől teljesen összetört. Azt mondta, hogy most nem is tud nyilatkozni.

A titokzatos N.

Hirdetés

A Bors írta meg nemrég, hogy az országot fél évtizede lázban tartó gyilkossággal egy bizonyos N.-t is összefüggésbe hoztak. Kardos Lajost kereste egy ismeretlen nő azzal, hogy biztos benne, volt élettársa, ez a bizonyos N. ölte meg Krisztinát. A rendkívül agresszív embernek leírt férfi a gyilkosság idején közvetlenül az áldozat szokásos futóútvonala mellett dolgozott házszigetelő munkásként. Ráadásul N. a szakításuk után azzal fenyegette őt, hogy megöli. Az aszszony akkor döbbent rá, hogy volt párja lehetett a gyilkos, amikor minden cikket elolvasott a soroksári bűntényről.

A rendőrség foglalkozott az általa elmondottakkal, és igazságügyi szakértők DNS-azonosítást végeztek. A volt élettárs édesanyjától vett DNS-hordozó anyagból nyertek ki biológiai nyomokat, ezt hasonlították össze azzal az anyagmaradvánnyal, amit az áldozat testén találtak, és egy középkorú férfitól származnak. Az eredmény azonban negatív lett, eszerint nem N. gyilkolta meg Krisz­tinát.

A rejtélyes idegen

A soroksári gyilkossággal kapcsolatban az elmúlt öt évben rendre előkerültek új szálak, a rendőrség pedig sokszor fotók alapján keresett egy-egy személyt, aki valamilyen módon érintett lehetett az ügyben. Tavaly decemberben írtunk arról a rejtélyes idegenről, aki háromszor is a tett helyszínének közelében járt Soroksáron.
A hosszú hajú, hiányos fogazatú, 40 év körüli férfi először kilenc, majd négy nappal Krisztina megölése előtt bukkant fel egy közeli hotelben. Utoljára pedig egy órával a gyilkosság előtt lépett be a szállóba. Az első alkalommal kért egy kávét és egy szendvicset, aztán már csak azért ment be, hogy megköszönje a személyzetnek, hogy olyan kedvesek voltak vele. A férfit akkor már négy éve nem találták.

A téves nyom

Előtte tavaly nyáron került reflektorfénybe a brutális gyilkosság. Akkor derült ki, hogy egy súlyos szakértői hiba miatt két évig rossz nyomon jártak a rendőrök. A tévedés oka az lehetett, hogy az orvosszakértői vizsgálat előkészületei közben Krisztina holttestére került egy, az ügyben vétlen férfi DNS-e is.

A rendőrség azért volt biztos benne, hogy a testen talált két anyagmaradvány közül az egyiknek semmi köze a gyilkossághoz, mert amikor Krisztinát megölték, az illető már halott volt. Boncolását ott végezték, ahová a gyilkosságok után szokásos vizsgálatra a meggyilkolt asszony holttestét is beszállították. A testek mozgatása közben az ott dolgozók egyike vihette át a férfi DNS-ét a halott Krisztinára. Ettől még nem zárható ki, hogy több elkövető is lehet, de DNS-sel csak egy személyt lehet kötni a gyilkossághoz.

bors

Facebook Hozzászólások

HirdetésElfogták a soroksári kocogó nő gyilkosát – a gyászoló férj nem talál szavakat
error: Content is protected !!