Hirdetés

Ne le­gyints, ha eze­ket a tü­ne­te­ket ta­pasz­ta­lod odalenn. Min­den­képp menj or­vos­hoz, hogy meg­előzd a még sú­lyo­sabb ba­jo­kat. A szé­gyen­ér­zet ilyen­kor nem ját­szik!

A legbecsesebb szerved elhelyezkedésénél fogva erősen ki van téve a baktériumok támadásának. Épp ezért, ha szokatlan tüneteket észlelsz odalent, akkor mindenképp fordulj orvoshoz velük. Megmutatjuk a 8 leggyanúsabb jelet.

1. Szárazság és irritáció

A női szerv szárazsága és irritációja akár a menopauza közeledtének jele is lehet. Ilyenkor a kellemetlen tünetek, például az irritáció kívül és belül is megjelenhetnek, sőt, a szexuális együttlétet is kellemetlenné tehetik.

Hirdetés

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

2. Halra emlékeztető szag

Szagtalan nincsen, de hogyan tudod eldönteni, hogy meddig egészséges a szaga? A halra emlékeztető szag és a bőséges, vízszerű váladék a bakteriális fertőzés jele, amelyet a pH felborulása idéz elő. Szerencsére antibiotikumokkal könnyen gyógyítható, de a gyógyszert az orvosnak kell felírnia. Használj enyhén savas kémhatású lemosót, és egyél kevesebb cukrot. A zöldes váladék és a kellemetlen szag a trichomonázis nevű  betegség tünete lehet, minél hamarabb menj vele orvoshoz.

3. Viszketés vagy szokatlan váladék

Ha a váladék túrós jellegűvé válik, sárgás, vagy fehér, akkor ez gombás fertőzésre utal. A gombák túlszaporodását okozhatja antibiotikum-szedés, nem szellőző, szűk alsónemű vagy ruha viselése, a PH-érték kiegyensúlyozatlansága, és a túl sok cukrot tartalmazó étrend. A rengeteg víz és a joghurt fogyasztása segít gyorsan kilábalni belőle, de az orvos által felírt gyógyszerre is szükség van, ezért mindenképp fordulj nőgyógyászhoz vele.

4. Égő érzés

A húgyúti fertőzés jele lehet, ezt szintén antibiotikumokkal kezelik.

5. Nem tudod feltenni a tampont

A fájdalmas összehúzódás az esetek többségében pszichológiai hátterű probléma. Ezzel a problémával is nőgyógyászhoz kell fordulni, aki egy apró műtéttel megoldja a dolgot.

6. Fájdalmas kiütések

A herpesz jele lehet. Azonnal orvoshoz kell fordulni vele.

7. Rendszertelen vérzés

A menstruációk közti vérzés a fogamzásgátló vagy a stressz okozta hormonális egyensúly-eltolódás jele. De vigyázz, akár terhességre is utalhat! A vérzéssel mindenképp menj orvoshoz, mert ez akár a méhnyakrák tünete is lehet.

8. Visszatérő fertőzések

Ha folyton különféle fertőzéseket kapsz, gondolkodj el, hogyan bánhatnál jobban magaddal. Lehet, hogy a lelked reagál így egy boldogtalan kapcsolatra, de az is lehet, hogy a párod félrelépeget, és ő hozza haza a problémákat. De gondot okozhat a túlságosan szárító hatású tusfürdő, vagy a tisztasági betétek állandó használata is. Gondolkodj el rajta, hogy nálad mi lehet a probléma, és válts eszerint.

ripost

Facebook Hozzászólások

HirdetésMore from my site

8 je, hogy nagy baj van a lenti testrészeddel!
error: Content is protected !!