Hirdetés

 

A "szívek hercegnője" Párizsban vesztette életét 1997-ben / Fotó: Northfoto

A “szívek hercegnője” Párizsban vesztette életét 1997-ben / Fotó: Northfoto

Egy patológus szerint elkerülhető lett volna a tragédia.

Hirdetés

Nagy vihart kavart Dr. Richard Shepherd elemzése Diana hercegnő balesetéről. Az elismert patológus már több mint 23 ezer holttest vizsgálatát végezte el. A Daily Mail cikke szerint részt vett egyebek mellett a szeptember 11-i terrortámadás áldozatainak vizsgálatában, a 2005-ös londoni bombamerényletek halottainak boncolásában, egyik első munkája patológusként pedig a 17 halálos áldozattal járó Hungerfordi mészárlás volt.

Diana egy párizsi híd alatt, a S280-as Mercedes roncsaiban vesztette életét 1997. augusztus 31-én / Fotó: Northfoto

1997. augusztus 31. tragikus napja után ő volt az, aki újra megvizsgálta a 36 éves Diana hercegnő holttestét, hogy egy második boncolással megállapítsa a halál okát, és ezzel talán eloszlathatják a keringő összeesküvés-elméleteket“Az emberek kérdésekkel kezdték ostromolni a halott hercegnőről: “Mosolygott a halálában? Gyönyörű volt, mintha élne? Tényleg terhes volt?” De Shepherd tartotta magát fogadalmához: nem árult el egyetlen olyan részletet sem, ami már ne jelent meg volna a sajtóban.

Diana 1995-ben a fiaival – ott lehetett volna az esküvőiken / Fotó: Northfoto

Most azonban annyit közölt sejtelmesen, hogy “patológiailag nem volt bizonyíték Diana terhességére.” De azt is hozzátette: “Vannak nők, akik azt állítják, hogy már a fogantatás pillanatában tudják, hogy teherbe estek. Vajon ő is közéjük tartozhatott?”

Dr. Shepherd a Netflix Boncolás című sorozatának szakértője / Fotó: Netflix

A halál körülményeiről azonban már sokkal egyértelműbben fogalmazott: “Bárcsak azt mondhatnám, hogy Diana mindenképpen meghalt volna a balesetben, de az igazság az, hogy ha azon a napon használja a biztonsági övét, ott lehetett volna a fiai esküvőin.”

Emlékhely Párizsban, a tragédia 20. évfordulóján / Fotó: Northfoto

A patológus meggyőződése, hogy ha Diana be van kötve, maximum egy monoklival és törött karral sétált volna el a baleset helyszínéről. Mivel azonban semmi sem védte, “másfél elefántnyi súllyal nehezedett rá az ütközés ereje, az emberi test pedig nem képes túlélni egy ilyen erőhatást.”

blikk.hu

Facebook Hozzászólások

HirdetésPlease follow and like us:
Döbbenetes állítás: Diana túlélhette volna a balesetet – és a terhességéről is megszólalt a patológus
error: Content is protected !!