Hirdetés

Ne ra­gadj le a ha­gyo­má­nyos pa­nír­nál! Ezt a rán­tott húst ga­ran­tál­tan imádni fogja a csa­lád! Fi­no­mabb, ro­po­gó­sabb a bun­dája, és egész­sé­ge­sebb az olaj­ban sült tár­sá­nál.

A hófehér pehelybe panírozott isteni rántott hústitka a panko morzsa. A panko nem más mint a japán zsemlemorzsa. Fehér kenyérbélből készült, nagyobb darabokból álló morzsa, amely levegősebb szerkezetű, és ezáltal kevesebb olajat szív magába! Ázsiában és Amerikában most ez a panko bundás rántott hús a legnépszerűbb az ebédre választható ételek között.Ennek pedig ez az oka:

Panko morzsa már sok helyen beszerezhető, például szinte minden ázsiai boltban, azonban nagyon egyszerűen otthon is elkészítheted.

Hirdetés

Panko morzsa

Jellegzetes nagyobb szemcsék - ilyen a panko! (Fotó: Archívum)
Jellegzetes nagyobb szemcsék – ilyen a panko! (Fotó: Archívum)

Így készítsd:

  • Friss, fehér kenyérnek vágd le a héját. Tedd egy forgókéses robotgépbe a kenyérdarabokat.  A friss kenyeret durvábbra fogja darálni, mint a szárazat, és ettől lesz különleges, pehelyszerű a morzsád.
  • Használhatsz hozzá szikkadt kenyeret is, a lényeg, hogy csak a kenyér belét aprítsd, és mindig hagyd nagyobb szemcsésre.

Rántott hús panko bundában

Jól tapad a panko a lisztbe, tojásba forgatott húson. ((Fotó: Archívum)
Jól tapad a panko a lisztbe, tojásba forgatott húson. ((Fotó: Archívum)
Panko morzsával frissen panírozott csirkemell. Olyan, mint a sündisznó! (Fotó: Archívum)
Panko morzsával frissen panírozott csirkemell. Olyan, mint a sündisznó! (Fotó: Archívum)

Így készítsd:

  1. Verd fel a tojásokat és keverd össze tejföllel.
  2. Forgasd meg a besózott húsokat lisztbe, a tojásos tejfölbe, végül a panko morzsában.
  3. Helyezd a bepanírozott húsokat sütőpapírral bélelt tepsire.
  4. Szórj a tetejére reszelt parmezánt, de használhatsz fűszersókat is ízlésed szerint.
  5. Spricceld meg olajjal a bundát, és 180 fokon süsd készre.
Készre sütve gyönyörű aranybarna lesz a panko bunda és izgalmasan ropogós! (Fotó: Pinterest)
Készre sütve gyönyörű aranybarna lesz a panko bunda és izgalmasan ropogós! (Fotó: Pinterest)

Tippek:

Facebook Hozzászólások

Hirdetés



Me­g­újult és is­teni lett a panír! Bun­dá­sabb a rán­tott hús, mint va­laha!
error: Content is protected !!