Hirdetés

A gyógy­szer­tá­rak vá­lasz­té­ká­nak nö­ve­ke­dé­sé­vel sok régi gyógy­mód fe­le­désbe me­rült. Pedig ér­de­mes őket fel­ele­ve­ní­teni, hi­szen még ma is hasz­no­sak le­het­nek az eny­hébb tü­ne­tekre. Per­sze or­vos­hoz azért min­den­kép­pen menj el!

Ízületi fájdalmakra mazsola

Gondoltad volna, hogy a mazsola vitaminjai kifejezetten gyulladásgátló hatásúak? Ha a mazsolát egy kiskanálnyi ginbe áztatod, a vitaminok hatását a borókabogyó gyulladáscsökkentő hatásával egészíted ki. Persze csak óvatosan csipegess belőle, hiszen alkoholt tartalmaz!

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

Rossz lehelet ellen szárzeller

A szárzeller gyorsabban szünteti meg a szájszagot, mint a mentolos rágó. Elég csak egy kis darabot a szádba venni belőle, és alaposan összerágni.

Hirdetés

Fülfájásra citromlé

Enyhébb fülfájásnál csepegtess kevés citromlevet egy darab vattára, és tedd a füledre egy percre. A fül PH-értékének megváltoztatásán keresztül hat. A makacs fülfájással, gyulladással viszont mindenképpen menj orvoshoz, mert az antibiotikumot nem helyettesíti a citrom.

Hajhullásra csalán

A csalánban rengeteg kalcium, foszfor, vas és magnézium, valamint A-, B-, C- és D-vitamin van, ezek pedig táplálják a fejbőrt, és segítik a hajnövekedést. Vásárolhatsz kész csalános sampont, de csalánteával is leöblítheted a fejed hajmosás után.

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

Utazási rosszullét ellen olajbogyó

Az utazási rosszullétet általában a nyál túltermelése előzi meg. Az olajbogyó csersav-tartalma viszont képes visszafogni a nyáltermelést, és így az autóban, hajón bekövetkező émelygést is.

Húgyúti fertőzésre szódabikarbóna

szódabikarbóna a húgyúti fertőzések, a felfázás tüneteit is képes mérsékelni: szórj egy csipetnyit egy pohár vízbe, és idd meg. A lúgos kémhatású szódabikarbóna lúgosabb kémhatásúvá változtatja a húgyhólyagot, ami nem kedvez a fertőzésnek. Ha azonban másnapra sem múlnak el a tünetek, fordulj orvoshoz!

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay

Emésztési problémákra aszalt barack

Ha rosszul érzed magad étkezés után, és puffasztanak az ételek, rágcsálj el egy-két szem aszalt sárgabarackot. Ez a finomság rengeteg rostot tartalmaz, így gyorsítja az emésztést, és segít elkerülni a puffadást.

Rovarcsípésre krumpli

krumpli viszketést és gyulladást csökkentő tulajdonságairól híres: egyszerűen köss egy szelet krumplit gézlapba, és dörzsöld rá a csípésre.

ripost
Facebook Hozzászólások

HirdetésNagyanyám titkos gyógyreceptjei: ezért nem járt soha a patikába
error: Content is protected !!