Hirdetés

A lakosság zöme naponta fogyasztja a kávéautomatákból vásárolt kávét, és nem is gondol arra, hogy tulajdonképpen mérget iszik!

Ugyanis az automatákban található kávé nagyon sok kémiai összetevőt tartalmaz, melyre a szervezetünknek egyáltalán nincs szüksége, mivel megterheli a májat, a veséket és rossz hatással van az immunrendszerre.

Az automata kávégyártókat nemrég kötelezték arra, hogy a viszonylag olcsón árult kávék összetevőit tüntessék fel. Eszerint, egy általunk megvásárolt gyors caffé lattéval a következőket juttatjuk be a szervezetünkbe: vizet,1,5%-os sovány tejport, tejsavót, laktózt, 3,3 % oldódó kávéport és szóját.

Ugyanezek az összetevők találhatóak a másik közkedvelt kávéfajtában, az eszpresszó macchiatoban is. A cappuccino összetevői között a fentiekben felsoroltakon kívül, bármilyen hihetetlen, de cellulózt is találunk, amiből a papír készül.

Hirdetés

Egy automata eszpresszó koffein tartalma 100 gr, ami fele egy felnőtt napi koffein adagjának, és mivel ez a kávé instant, ezért ötször nehezebben szívódik fel a szervezetben. Így, ha naponta kettőt fogyasztunk ebből a kávéból, máris átléptük a megengedett maximum koffeinadagunkat. Az ezen felül elfogyasztott kávé pedig hosszútávon lerakódik a vesékben és hozzájárul a vesekő kialakulásához.

Ezek tudatában tehát jobban tesszük, ha olyan kávézót választunk a napi adag elfogyasztásához, ahol frissen darált kávéból készül el a napi frissítőnk!

Forrás:filantropikum.com

Facebook Hozzászólások

HirdetésNaponta fogyasztjuk, és nem is gondoljuk, hogy mérget vásárolunk pár száz forintért!
error: Content is protected !!