Hirdetés

Sze­ret­jük a rán­tott fi­nom­sá­go­kat, de a pa­ní­ro­zás för­tel­mes dolog. Nem elég, hogy ma­ce­rás, hossza­dal­mas, még a konyha is úszik, mire el­ké­szül az ebéd. Íme, né­hány trükk, ami­vel öröm lesz a had­mű­ve­let. És még ta­ka­rí­ta­nod sem kell utána.

Hányszor álltál már neki a vasárnapi ebéd elkészítéséhez nyűgösen, mert tudtad, hogy órákig tartó panírozás, majd pedig romeltakarítás vár rád? Ennek most vége! Ezekkel a trükkökkel nemcsak a konyha marad tiszta, de gyerekjáték lesz a panírozás is!

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Egy igazi gyors panírhoz semmi másra nincs szükséged, mint egy műanyag dobozra. Erre a célra egy ételhordó dobozka, de akár egy kiürült fagyis doboz is tökéletesen megfelel.

Hirdetés

(Fotó: Pinterest)
(Fotó: Pinterest)

Az első lépésben tedd a rántani szánt dolgokat a csodadobozodba, majd önts rá joghurtot. Igen, jól olvastad!

Ez a lépés nemcsak puhává, de mennyei ízűvé is varázsolja majd a húsokat vagy akár a gombát.

Ezután pedig rázd össze az egészet, jó alaposan.

Innentől jöhet a régi jól bevált panírtrend. A joghurtos alapanyagokra szórj lisztet és ismétrázd össze a keveréket. Majd öntsd rá a tojást és egy ismételt rázás után szórd meg zsemlemorzsával.

Most nézz az órádra. Még öt perc sem telt el és néhány alapos mixer mozdulat utánkész is van a tökéletesen panírozott ebéd.És még a kezed sem lett ragacsos.

Ha nem szeretnél dobozzal bajlódni – mert ugye azt el kell mosni a panírozás után – akkor vegyél elő egy átlátszó nejlonzacskót, amibe belefér a panírozni való. A folyamat ugyanez, csak éppen zacskóban történik a rázogató panírozás. Miután kivetted a tökéletesre bundázott ételeket, a zacskót ki is dobhatod.
ripost
Facebook Hozzászólások

HirdetésTe is utálsz pa­ní­rozni? Mu­ta­tunk egy zse­ni­á­lis trük­köt!
error: Content is protected !!