Hirdetés

 

Illusztráció: Shutterstock

Illusztráció: Shutterstock

A xinyao-énekes Dawn Gan-t 55 évesen győzte le betegsége. Öt éve élt egy synovial sarcoma nevű betegséggel, ami a rák ritka fajtája.

Hirdetés

Ez a betegség a lágy szöveteket, általában a csukló, könyék, lábak és nyak csigolyáit támadja. A diagnózist követő évben mellrákot állapítottak meg nála, 2016-ban pedig kiderült, hogy öt műtéte volt, tumorokat távolítottak el a testéből, és kivették a tüdeje egy részét.

A veterán xinyao énekes és producer, Billy Koh is megerősítette a halálhírt.

– Osztálytársak voltunk Dawn Gannal az általános iskola második osztályában. Aztán a ’80-as években mindketten énekesek lettünk.

A xinyao a mandarin népzene egyik fajtája. A ’80-as és ’90-es években nagyon népszerű volt.

Gan az elmúlt években Hong Kongban élt. Üzletember férjével három, mára felnőtt gyerekük van. A 2008 óta évente megrendezett Xinyao Koncertre tavaly hiába várták Dawn Gant, az énekesnő egészségi állapotára hivatkozva visszamondta a fellépést. Korábban sosem hagyott ki koncertet, betegsége ellenére is keményen dolgozott.

Dawn slágerei közé tartozik a Water tales és a Your reflection, rajongói a személyiségét és a magasan kitartott hangjait szerették a legjobban.

“Egy kedves, szerető, élettel teli ember volt. Sok éven át énekeltünk együtt, nagyon szomorú, ami vele történt” – emlékezett rá egy szakmabeli.

blikk

Facebook Hozzászólások

HirdetésGyász: legyőzte a gyilkos kór a népszerű énekesnőt – Brutális, min ment keresztül
error: Content is protected !!