Hirdetés

A gyönyörű orchidea mindenki kedvence. De amikor hazavisszük, előfordul, hogy elveszíti gyönyörű virágait, amelyek az üzletben még pompáztak.

A legtöbb növény, ha egyszer elvirágzott, nem hajlandó újra virágba borulni. Nem kell szomorkodnod, csak annyi a feladat, hogy elmélyedj ennek a csodálatos virágnak a gondozásában. Ha megtudod, hogy hogyan kell locsolni, mennyi napra, és mennyi tápoldatra van szüksége, akkorújra életre kap majd.

Az orchidea áltlában 3 hónapon át virágzik. Egy évben 2-3-szor virágzik ki, azonban a két időszak között hónpokig pihenhet.

Hirdetés

Így érd el, hogy újra virágba boruljon:

1. Add meg neki a nappali és éjszakai hőmérsékletingadozást, amit megszokott. Éjjel tegyed a virágot egy olyan szobába, ahol, kb. 15 fok van, nem több.

2. Alacsony nitrogéntartalmú, magasa foszfortartalmú tápoldattal gondozd, ezt szereti a virágzáskor.

3. Gondoskodj a párásításról, a leveleit is spricceld be időnként.

4. Tedd a cserepet 5 napra sötét helyre. Három hét elteltével a növény teljesen magához tér. Ez a trükk csak a még egészséges,de nem virágzó orchideánál működik.

5. Öntözés helyett tegyél jégkockát a cserépbe.

6. Ha az elvirágzott orchideánál hirtelen növekedésnek indulnak a léggyökerek, esetleg a levelei, az azt jelenti, hogy fejlődési szakaszába lépett. Ezután megindul a virágzás.

Facebook Hozzászólások

HirdetésTönkrement az orchidea? Itt a titok, hogy újra gyönyörűen virágozzék!
error: Content is protected !!