Hirdetés

 

A magyar konyha színes, ízletes, és finom. Az egyik közkedvelt, világszinten híressé vált ételünk a gulyás.

Most megmutatjuk, hogy egy ősi recept szerint, hogyan kell igazán finom gulyást készíteni.

Néhány fontos hozzávalót, melyeket mindenképp érdemes felhasználni az igazi gulyás készítéséhez:

a marhahúst, burgonyát, a hagymát, a fokhagymát, a vajat, a meghámozott paradicsomot, az édes, és csípős paprikát, a borsot, a sót, a babérlevelet, 1 teáskanál lisztet, és 2 evőkanál tejszínt semmiképp ne hagyjuk ki.

Hirdetés

20 deka hagymát apróra vágva 10 deka disznózsíron átpirítunk. Meghintjük 2 teáskanál édesnemes őrölt parikával, aztán 1/2  kg felkockázott marhahúst teszünk rá. Átforgatjuk, elkevergetjük, 2 gramm  köménnyel, sóval, gerezd szétnyomott fokhagymával ízesítjük. Kevés vízet öntünk rá,és fedő alatt szép lassan megpároljuk. Ha a hús már megpuhult, közé dobunk negyedekre vágott paradicsomot,zöldpaprikát, és jó pár szem felkockázott krumplit ( ne legyen több,mint a hús mennyisége !).Na, most öntjük fel annyi vízzel, hogy ha akarjuk gulyásleves legyen belőle, ha nem, akkor csak kissé bő lére eresztett gulyás, amibe a krumpli puhultával csípetkét is szaggatunk.

 

Facebook Hozzászólások

Hirdetés

A gulyás igazi titka, amit minden magyar háziasszonynak ismernie kell!
error: Content is protected !!