Hirdetés

Te is kedveled a kókuszos desszerteket? Akkor íme egy ellenállhatatlan tepsis Raffaello szelet recept, amely minden alkalomra jó választás lehet!

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 10 dkg finomliszt
  • 10 dkg kókuszreszelék

A krémhez:

  • 6 tojássárgája
  • 1 csomag Dr. Oetker tejszínes pudingpor
  • 4 dl tej
  • 25- 30 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Elkészítés:

Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, de még mielőtt teljesen megkeményedik folyamatosan adagoljuk hozzá a cukrot.

A lisztet a kókuszreszelékkel keverjük össze, majd ezt a keveréket adjuk hozzá a felvert habhoz, de ügyeljünk arra, hogy a hab ne törjön össze, éppen ezért csak óvatosan forgassuk bele.

A tésztát egy kivajazott és lisztezett körülbelül 20×30-as méretű tepsibe tegyük bele és egy bevizezett kés segítségével egyengessük el.

Hirdetés

Előmelegített sütőben, 170 fokon 20 percig süssük a tésztát.

A tojássárgáját a pudingporral, 1 deciliter tejjel és a fele cukorral keverjük simára.

A többit a forrásban lévő tejhez öntjük és kevergetve pár percig alatt főzzük sűrűre.

A margarint először magában, majd pedig a cukorral együtt keverjük habosra.

A már kihűlt pudingot kanalanként dolgozzuk bele a habos margarinba, majd kenjük rá a már kihűlt tésztára.

A legvégén koronázzuk meg ezt a desszertet kókuszreszelékkel.

Alexandra Wagensommer receptje alapján.

otletdivak.hu

Facebook Hozzászólások

Hirdetés



Please follow and like us:
error
Tepsis Raffaello – Nem csak kívánatos, de egyszerű és nagyon finom is!
error: Content is protected !!