Hirdetés

 

fotó: iStock

FOTÓ: ISTOCK
s

Rég volt ilyen.

Hirdetés

Szerdán kezdetben sok felhő lesz felettünk, majd délután észak felől felszakadozik a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap, de egy-egy futó zápor északon, északkeleten és északnyugaton néhol előfordulhat. Délnyugaton mérsékelt marad a légmozgás, másutt élénk, erős lehet a nyugati, északnyugati szél. Délután 15-21 fokot mérhetünk. Hidegfronti hatást érezhetünk.

Csütörtökön már kellemes őszi idő ígérkezik az ország nagy részén, sokat fog sütni a nap, csapadék nem várható. Az északnyugati szél csak néhol élénkülhet meg. A csúcshőmérséklet 15-20 fok között alakul.

Pénteken országszerte szinte zavartalan lesz a napsütés. A délkeletire forduló szelet északnyugaton kísérhetik élénk lökések. A csípős hajnal után délutánra sokfelé 20 fok közelébe melegedhet a levegő.

Szombaton kitart a napos, enyhe őszi idő, délen-délkeleten 23-24 fokig melegedhet a levegő. Délután nyugat-délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, de estig csapadék nem valószínű. A délkeleti szél többfelé feltámadhat.

Vasárnap a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elszórtan számíthatunk esőre, záporokra. Még többfelé marad a szeles, enyhe idő 18-24 fokos maximumokkal.

Aztán – ha a diagramra pillantunk – majd’ két hétig jön a kiegyensúlyozott időjárás. Nagyjából ugyanakkora maximum és minimum hőmérsékletekkel.

FORRÁS: IDŐKÉP

Időkép

Facebook Hozzászólások

HirdetésElképesztő, milyen időjárás jön szombattól. Két héten át ilyen lesz
error: Content is protected !!