Hirdetés

2018 eddigi időjárásában bőven voltak meglepetések és váratlan fordulatok, de ez még nem a vége!

A tavasz igazán nyáriasra sikeredett, ha egy kicsit is visszaemlékszünk, már áprilisban olyan érzésünk lehetett, mintha egyből a kánikula közepébe csöppentünk volna.

A meteorológusok szerint a tavasz szinte teljes egészében kimaradt idén, s bár a nyár eleje kissé hűvösen kezdődött, utána mégsem volt hiány a nagy melegben.

De vajon milyen tél vár ránk ezek után? Mire számítsunk: kemény fagyokra és nagy mínuszokra vagy sokkal inkább enyhe télre? A Dávid-naptár 2018-ra elkészített elemzéséből ez is kiderül.

Hirdetés

Dávid Mihály szerint ezen a télen sok hóra számíthatunk – ami azonban a változékony időjárás miatt a hónapok enyhébb felében elolvad.

A nyíregyházi vízépítő mérnök több mint negyven éve készíti napra lebontott meteorológiai prognózisát, amit összeállítója után Dávid-naptárnak hívnak.

Ez sokak szerint a hivatalos előrejelzéseknél pontosabban jósolja meg, milyen idő várható egész évben, ráadásul hosszú távon, régiónként külön-külön.

Módszerének lényege, hogy a meteorológiai tényezők mellett számításba veszi az égitestek tömegvonzó hatását is.

Szerinte október végére és november elejére visszamelegszik majd az időjárás, amiből arra következtetünk, hogy nem lesz kemény telünk.

Facebook Hozzászólások

HirdetésEnyhe tél, vagy kőkemény fagyok és mínuszok? Ilyen telet ígér a Dávid-naptár!
error: Content is protected !!