Hirdetés

Egyen­le­tes tel­je­sít­mé­nye, szor­galma több évig ki­hagy­ha­tat­lanná tette a csa­pat­ból.

Hosszan tartó súlyos betegség után, 74 éves korában elhunyt Balázs Lajos, a PVSK volt kiváló labdarúgója.

Balázs Lajos 1944-ben született Körmenden. A Pécsi Bányászból került aPVSK-ba. Itt tagja volt az NB III-as és később az NB II-es csapatnak is. Középpályán játszott, majd belső védő lett, technikás, igazi csapatjátékos volt, olyan, aki a kiváló védőmunkája mellett értett a játék szervezéséhez is. Nagyszerűen fejelt, amit rendkívüli ütemérzéke tett lehetővé.

Hirdetés

Egyenletes teljesítménye, szorgalma több évig kihagyhatatlanná tette a csapatból

– írta egykori klubja.

1971-ben a PVSK-val megnyerte az NB III-as bajnokságot. Az első évben az NB II-ben kilencedik, majd 1973-ban a 3. helyen végzett a csapat, Horváth László irányításával. 1975-ben kiesett az együttes az NB III-ba, majd 1977/78-as szezonban ismét bajnokságot nyertek ebben az osztályban.

Pályafutása befejezésekor még egy szegedi NB I-es ajánlatot is kapott, de maradt a PVSK-nál, és 1978-tól a PVSK Labdarúgó Szakosztályának technikai vezetője lett, Rónai István edző mellett. Egy időben a női labdarúgásban is tevékenykedett, kisebb korcsoportoknál dolgozott edzőként.

Amikor fia, Péter, a PVSK Megye I-es csapatának vezetőedzője volt, minden mérkőzésen a helyszínen szurkolt a csapat sikeréért. Egy időben a PVSK utánpótlás csapatánál edzősködő Péter fia mellett a segédedzői feladatokat is ellátta.

Temetése 2018. október 16-án, kedden 12 30 órakor lesz a Pécsi Központi temetőben.
Facebook Hozzászólások

HirdetésTra­gi­kus hír ér­ke­zett: Meg­halt a ki­váló ma­gyar lab­da­rúgó
error: Content is protected !!