Hirdetés

Ki kell mondani végre: Albert Györgyi, a tehetséges újságíró, a szeretetre vágyó nő a boldogtalanságba halt bele 10 évvel ezelőtt 2008. október 5-én.

Azt mondják, a halála előtt egy héttel Albert Györgyi minden erejét összeszedve megrázta magát, újra talpra akart állni. Hirtelen abbahagyta a gyógyszereket, és nem ivott egy kortyot sem. Egyes orvosok szerint ez is lehetett a szívroham közvetlen oka. 

De Györgyit nem ez ölte meg, hanem a boldogtalanság. Ám Györgyi boldogtalanságának egy egész ország volt a tanúja, mert nem szégyellte az emberek elé tárni igazi énjét. Tudta, hogy alkoholfüggő, de nem röstelkedett.
“Miért kéne szégyellnem” – kérdezett vissza. Csak azért, mert nő vagyok? Hiszen a fél ország iszik!” – vágta oda a kegyetlenül.

Hirdetés

Az egykori szeretethiányos kisgyerek felnőtt nőként folyton folyvást a megváltó szerelmet remélte. Azt, hogy végre eljöjjön érte valaki, akinek gyereket is szülhet, de ez soha nem adatott meg neki. Györgyi sokáig sikeres volt, a munkába menekült. Ez volt az a korszak, amikor megismerte az ország.
A fiatal, rátermett, új hangon, merészen kérdező riportert, aki úgy beszélt világsztárokkal, mintha egy sarki presszóban futott volna össze velük…

Idővel Györgyi boldogtalansága depresszióba torkollott, amelyből az évek alatt sem tudott talpra állni. A szeretetéhség egyre kilátástalanabbul fojtogatta. Pánikbetegség, depresszió, anorexia, rosszullétek, kezelések és öngyilkossági kísérletek. És a soha fel nem adott hit, hogy van kiút. Próbálkozott mindennel, egészen a megalázó végkifejletig, a “vacsorázós” műsorig, és egy héttel ezelőtti haláláig.

A 44 éves újságíró, műsorvezető egy taxiban lett rosszul, a mentők hiába próbálták egy órán át újraéleszteni.ERRŐL

Meghalt Albert Györgyi televíziós újságíró péntek délután – erősítette meg az [origo] információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A 44 éves Albert halálának körülményeiről annyit mondtak: egy taxiban lett rosszul, a kiérkező mentősök hiába próbálták megmenteni az életét. Bűncselekményről nincs szó, a rendőrség a helyszínt biztosította, amíg a mentősök egy órán át próbálták újraéleszteni – tette hozzá. Egyelőre nem tudni, mi okozta halálát.

Albert Györgyi 1964. május 9-én született Budapesten. 1981 és 1982 között a nigériai Lagosi Egyetemen tanult, 1982 és 1987 között az Eötvös Loránd Tudományegyetemen angol-történelem szakra járt. 1989-ben végzett a MÚOSZ Újságíró Iskolájában. 1987 és 1989 között a Magyar Rádió Külföldi Adások Főszerkesztőségén az angol szekcióban dolgozott, az ifjúsági osztályon az Ötödik sebesség és a Reggeli csúcs szerkesztő-műsorvezetője volt. Később a Petőfi Rádió külső szerkesztő-műsorvezetője, majd a Calypso Rádió műsorvezetője volt.

A Magyar Televízióban 1992-ig a Mozi Top 10, 1991 és 1993 között A Reggel szerkesztő-műsorvezetője, 1994-től 1996-ig pedig a Nap-kelte, a Múzsa műsorvezetője volt, emellett a Stúdió magazin számára készített tudósításokat filmfesztiválokról. 1998 után az MTV női, divat- és kulturális műsoraiban volt riporter, 2003-ban a Nemzeti Színház sajtószóvivője lett, majd ezt követően szabadúszóként, sajtó- és pr-menedzserként dolgozott. Több alkalommal közvetítette az Oscar-díjak átadását.

Albert Györgyi több interjút készített világhírű sztárokkal, így Gregory Peckkel, Joseph Hellerrel, Paul Simonnal, Glenn Close-zal és John Travoltával, valamint az Evita című mozifilm magyarországi forgatásán Madonnával.

Az utóbbi időben főként a szenvedélybetegségével, magánéletével és a válásairól szóló, készülő könyvével kapcsolatban került a bulvárújságok címlapjaira. Betegségéről a “Miért pont én? – A depresszió szorításában”, kapcsolatairól pedig a “Miért pont ők? – A férfiak fogságában” című könyveiben vallott.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés44 évesen megállt a szíve egy taxiban az ország kedvelt tévésének
error: Content is protected !!