Hirdetés

Képtelenség ellenállni ennek a fenséges íznek, annyira könnyed és lágy, hogy nem lehet abbahagyni néhány szelet után.

Hozzávalók:

  • 1 csomag krémes lap (pékségekben kapható)
  • 250 ml habtejszín

A krémhez:

  • 500 ml tej
  • 4 tojássárgája
  • 4 evőkanál liszt
  • 10 evőkanál cukor
  • vaníliaaroma

Elkészítése:

A tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a lisztet és felöntjük a tejjel.

Lassú tűzön főzni kezdjük, folyamatosan kavargatjuk, amíg besűrűsödik a krém. Majd levesszük a tűzhelyről és vaníliaaromával ízesítjük.

Mikor a krém kihűlt robotgéppel átkavarjuk, hogy még jobb állagú legyen, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhab felét.

Hirdetés

Egy krémes lapot tepsibe teszünk és megkenjük a megmaradt tejszínhabbal, rákenjük a krémet és befedjük egy újabb lappal. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd egy éles késsel szeleteljük. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Forrás:ketkes.com

Facebook Hozzászólások

Hirdetés



Mióta kipróbáltam ezt a receptet, nem vettem sütit cukrászdában! Káprázatosan finom!
error: Content is protected !!