Hirdetés

 

Nemcsak finom, hanem nagyon egészséges is a dió /Fotó: Northfoto

NEMCSAK FINOM, HANEM NAGYON EGÉSZSÉGES IS A DIÓ /FOTÓ: NORTHFOTO

Ezt neked is tudnod kell, mielőtt fogyasztod!

Hirdetés

Azt eddig is tudtuk, hogy egészséges, de hogy ennyire… Ha eddig csak ritkán ettél diót, íme az indok, miért kellene napi szinten fogyasztanod.

Az egészséges zsírok mellett a dió említésre méltó mangán-, réz-, magnézium-, foszfor-, B6-vitamin-, folát- és tiamin tartalommal rendelkezik. Lássuk, hogy mi mindenre jó a dió fogyasztása.

1.) Segítség a depresszió elleni küzdelemben

Az omega-3 előnyei közé tartozik, hogy természetes módon kezeli a depressziót. Ez az esszenciális zsírsav segíti a neurotranszmitter funkciót. Kutatások kimutatták, hogy az omega-3 zsírsavak alacsony szintje hozzájárulhat a depresszió kialakulásához, viselkedésbeli és kognitív rendellenességekhez.

2.) Az agy egészségének javítása

Az omega-3 zsírsavak rendszeres fogyasztása csökkentheti a demencia kialakulásának valószínűségét, az Alzheimer-kór és egyéb kognitív károsodások kockázatát.

3.) Szív egészségének támogatása

A vizsgálatok kapcsolatot mutattak ki a magas omega-3 és diófogyasztás és a szív egészsége között. Az omega-3 segíti az erek tisztulását, javítja a keringést, csökkenti a gyulladást, szabályozza a koleszterin szintet. A dió fogyasztás alacsonyabb vérnyomást és jobb inzulinkontrollt eredményez.

4.) Segítség a rák megelőzésében

A dióban lévő polifenol antioxidánsok csökkentik a gyulladást és megerősítik az immunrendszert, hogy megelőzzék a rákos sejtek kialakulását. Egy 2013-as állatkísérlet szerint a dió rendszeres fogyasztása, mint étrend kiegészítő, képes csökkenteni a humán prosztata ráksejtek növekedését.

5.) Támogatja a testsúlycsökkenést

A dió egy tápanyagokban nagyon gazdag gyümölcs. A benne lévő fehérje, zsír és rost elősegíti a jóllakottság érzést, megelőzi a túlevést és támogatja az anyagcsere megfelelő működését.

6.) A reproduktív egészség javítása

A dió kalciumot, magnéziumot, foszfort, mangánt és káliumot tartalmaz. A mangán kifejezetten támogatja a reproduktív szervek egészségét, a sebgyógyulást és az agy fejlődését.

Az omega-3 zsírsavak általános gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek és az egész szervezet számára jótékony hatásokkal rendelkeznek.

(Tudásfája)

Facebook Hozzászólások

HirdetésEddig gyakran ettem diót, de most minden megváltozott! Amióta megtudtam, mit tesz a szervezettel…
error: Content is protected !!