Hirdetés

A karácsonyi kaktusz a téli ünnep környékén szokott virágba borulni, természetesen csak akkor, ha néhány fontos szabályt betartunk! Most kényeztesd a trópusi növényt, ahhoz, hogy szép virágokkal örvendeztessen a szentestén!

A karácsonyi kaktuszon általában novemberben jelennek meg a bimbók, majd karácsony körül virágba is borul.

A bimbók megjelenése előtt azonban szüksége van egy kis pihenőre ennek a brazíliai őserdőből származó növénynek. Ez az idő október vége felé kezdődik el, ilyenkor ajánlott 14-16 fokos, hűvös helyiségbe tenni a kaktuszt.

Jó, ha letakarjuk egy kartondobozzal, hogy csökkentsük a fényt, így könnyebben elő lehet idézni a rügyezést. A pihenési időszakban csak 8-10 naponta kell öntözni.

Hirdetés

Ha már megjelentek a rügyek, a kaktuszt vigyük 15-20 fokos hőmérsékletbe, óvjuk a huzattól.

Legyen világos helyen, de a tűző naptól is védjük. Most már öntözhetjük rendszeresen, legyen mindig nedves a földje, de ne álljon alatta a pangó víz.

Időnként egy kicsit permetezzük meg a leveleit szobahőmérsékletű vízzel, hiszen a dzsungelhez hasonló klímájú, minél párásabb környezetet kedveli.

Amikor elkezd virágozni, nem mozgasd többé, nyugalomra van szüksége. Ha áthelyezed egy másik helyre, akkor lehet, hogy pillanatok alatt elkezdi hullatni a virágait.

tudasfaja.com

Facebook Hozzászólások

HirdetésSzeretnéd, ha virágba borulna a karácsonyi kaktuszod? Ezt a trükköt lesd el!
error: Content is protected !!