Hirdetés
Már rengeteg lángos receptet megsütöttem, de ennél nincs jobb. Egy jó barátomtól kaptam a receptet. Azóta csak így csinálom. Ez a recept azért is kiváló, mert nem kell kisütni egyszerre. Akár 1 hétig is megmarad a hűtőben.
Hozzávalók
1 kg liszt
6 dl kefir
Hirdetés
4 tojás
egy csomag élesztő
2 dl tej
só
2 kávéskanál kristálycukor
olaj
4.5 dl tejföl
20 dkg sajt
3-4 gerezd fokhagyma
Elkészítés
Az élesztőt a kissé melegített, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez szórjuk a sót, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a kefirt és a tejes élesztőt. A tésztát alaposan átdagasztjuk. Kiszedünk belőle annyit, amennyit éppen sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Bucikat formálunk belőle, hagyjuk 20-30 percet kelni.
A sajtot lereszeljük. A tejfölt összekeverjük az átnyomott fokhagymával és egy kis sóval. Olajos kézzel formázzuk a tésztát, és bő olajban kisütjük. Az első oldalát lefedve, a másik oldalát fedő nélkül sütjük.
A lángosokat megkenjük fokhagymás tejföllel, majd reszelt sajtot szórunk rá. A maradék tésztát kiolajozott nylon zacskóban vagy dobozban a hűtőben több napig tárolhatjuk.
Hirdetés