Hirdetés

Már rengeteg lángos receptet megsütöttem, de ennél nincs jobb. Egy jó barátomtól kaptam a receptet. Azóta csak így csinálom. Ez a recept azért is kiváló, mert nem kell kisütni egyszerre. Akár 1 hétig is megmarad a hűtőben.

Hozzávalók

1 kg liszt

6 dl kefir

Hirdetés

4 tojás

egy csomag élesztő

2 dl tej

2 kávéskanál kristálycukor

olaj

4.5 dl tejföl

20 dkg sajt

3-4 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Az élesztőt a kissé melegített, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez szórjuk a sót, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a kefirt és a tejes élesztőt. A tésztát alaposan átdagasztjuk. Kiszedünk belőle annyit, amennyit éppen sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Bucikat formálunk belőle, hagyjuk 20-30 percet kelni.

A sajtot lereszeljük. A tejfölt összekeverjük az átnyomott fokhagymával és egy kis sóval. Olajos kézzel formázzuk a tésztát, és bő olajban kisütjük. Az első oldalát lefedve, a másik oldalát fedő nélkül sütjük.

A lángosokat megkenjük fokhagymás tejföllel, majd reszelt sajtot szórunk rá. A maradék tésztát kiolajozott nylon zacskóban vagy dobozban a hűtőben több napig tárolhatjuk.

Facebook Hozzászólások

Hirdetés



Please follow and like us:
error
Így csináld a házi kefires hűtős lángost – Egyszer bedagasztod, és egy hétig készítheted!
error: Content is protected !!