Hirdetés

 
 
 
 
 
 
 

A túlsúly számos elhúzódó betegségnek lehet a kiváltó oka: a szív- és érrendszeri problémáktól kezdve a diabéteszen és daganatos megbetegedéseken át a hormon gondokig.

A kövérség oka visszavezethető több tényezőre is: örökletes hajlam, helytelen táplálkozási szokások, lelki okok, a rendszeres mozgás hiánya és a kialvatlanság is hozzájárulhat.

Egy friss tanulmány szerint

Egy friss tanulmány szerint, amelyet az Iráni Orvostudományi Egyetemen végeztek, egy természetes fűszernövény, a kömény hatásosan képes csökkenteni a súlyfelesleget.

 

A hatásosság mérésére 88 elhízott nőt osztottak fel 2 csoportba. Minkét csoportnak tartania kellett az egészséges ételeket tartalmazó diétát 500 kcal-ás megszorítással. A különbség a két csoport között az volt, hogy az egyikben a résztvevők minden egyes nap kaptak olyan joghurtot (140g), amiben volt 3 g kömény is, míg a másikban sima joghurtot adtak a nőknek.

Az első csapat meglepő eredményt mutatott a kísérlet végére. 30 nap eltelte után a résztvevők átlagosan 14,64%-os zsírcsökkenést mutattak fel szemben a másik csoport 4,91%-os eredményével.

Hirdetés

A legjobb módszer a fogyásra az anyagcsere felpörgetése. Számos élelmiszer van, amely erre képes és a kömény is közéjük tartozik.

A kömény súlycsökkentő hatásai

A frissen őrölt kömény minden egyes fogyókúrás diéta része kellene, hogy legyen. Ásványi anyagokban gazdag, segít égetni a zsírt és csökkenteni a puffadás mértékét. Éhségcsökkentő hatása révén megelőzi a további súlyfelesleg felszedését, emellett gyorsítja az anyagcserét és segít csökkenteni a zsírszövet mennyiségét.

Kömény alkalmazása

 

A köményből készíthetsz forrázatot és fogyaszthatod vízzel elkeverve azonnal is.

Ha forrázatként fogyasztanád, mint egy teát, akkor egy evőkanál köményt kell leöntened egy csésze forrásban lévő vízzel, majd 10 percig hagyni oldódni és így fogyasztani üres gyomorra.

Ugyanakkor langyos vízbe keverve ugyanennyi mennyiséget azonnal ihatod reggeli első folyadékbevitelként. Fogyaszd a köményes vizet 30 napon keresztül.

tudasfaja.com

 

Facebook Hozzászólások

HirdetésEz az egyszerű mag minden hájat leolvasztott rólam 4 hét alatt
error: Content is protected !!