Hirdetés

A hazai felvételek után New Yorkban, Los Angelesben és Las Vegasban forog a rejtélyes körülmények között elhunyt Barta Tamásról készülő dokumentumfilm. Az LGT gitárosát 1982-ben két golyóval végezték ki Hollywoodban. Halálát öngyilkossággá nyilvánították, állítólag azért, hogy édesanyja ne jusson hozzá életbiztosításához. Az Ő még csak 14 és még sok sláger szerzőjének rejtélyes élete és halála évtizedek óta foglalkoztatja a rajongókat. Most ezt az űrt tűnik kitölteni a sokszoros díjnyertes filmrendező, Hajdú Eszter új munkája.

A téma több okból is fontos volt számára, ugyanis családja is kapcsolatban volt az elhunyt zenésszel. A rendező családjával annak idején Budapesten egy házban lakott Tamás édesanyjával. Eszter édesanyja, Hajdú Judit 10 éven át ápolta Tamás édesanyját, Friedman Editet, egészen haláláig. A rendező a pincéjükben talált rá azokra a fotókra, hangfelvételekre, melyek a film gerincét adják, és amiket Barta Tamás és édesanyja küldött egymásnak 1974 és 1984 között.

Hirdetés

A zenész egy amerikai LGT turné közben disszidált. A csapat ekkor – mondhatni – a világhír küszöbén állt. A banda többi tagjának is megfordult a fejében, hogy kinn marad. Nagy meglepetésükre azonban végül Tamás nem ment haza velük. Pedig édesanyja itthon várta. Távollétében a bíróság elítélte, itthoni vagyontárgyait elkobozták. Ezután soha nem tért vissza Magyarországra.

A filmben megszólal akkori menyasszonya is. Füzesi Ágnessel már az esküvőt tervezték.

– Közel tíz éve dolgozom a Barta-filmen. Sokáig teljesen reménytelennek látszott, hogy elkészül, így nagyon hálásak vagyunk a stábommal a Magyar Nemzeti Filmalapnak, hogy melléálltak. Barta Tamás slágereit ugyan milliók ismerik, életét és rejtélyes halálát azonban homály fedi. A filmünk rengeteg meglepetést tartogat – mondta a Borsnak Hollywoodból a film rendezője, Hajdú Eszter. A filmet 2019 februárjában mutatják be. Gyártója a Miradouro Kft., producere és zeneszerzője Mester Sándor klasszikus gitárművész és zeneszerző.

bors

Facebook Hozzászólások

HirdetésMáig rejtély, miért végezték ki esküvője előtt az LGT legendás zenészét
error: Content is protected !!