Hirdetés

BESZÓLT A TESCÓBAN EGY MILLIOMOS NŐ, ENNEK A MUNKÁSNAK. A MUNKÁS NYÍLT LEVELET ÍRT NEKI, AMIT 160 EZREN OSZTOTTAK MEG 1 ÓRA ALATT

Egy hétköznapi, ám mégsem mindennapi sztori terjed a Facebookon, ami az amerikai Andy Ross-szal történt múlt hónapban.

A férfi egy nap a munkából hazafelé menet beugrott a boltba, ahol felkeltette egy kislány figyelmét. Sejtette, hogy azért bámulta őt ennyire, mert elég koszos volt, elvégre egyenesen a munkahelyéről jött. Amikor sorban álltak a kasszánál, a lány még mindig nem vette le a szemét Andyről, ekkor már az anyja is rászólt, hogy ne bámulja. Aztán amikor már kifelé mentek a boltból, halkan ezt mondta a 7 éves kislányának:

Hirdetés

Látod, ezért kell iskolába járnod!”

Ekkor a férfi odament hozzájuk és megmondta nekik a magáét.

“Először is, egy piszkos, de nagyon tanult ember vagyok. Nem csak érettségim van, de főiskolai diplomám és több orvosi bizonyítványom is. A külsőm alapján azt feltételezni, hogy műveletlen vagyok, elég nagy tudatlanságra enged következtetni.”

Ross ezután elmondta, hogy büszke a tetoválásaira, mert ezek jelképezik azt a munkát, amit az országáért végzett katonai orvosként. Később társtulajdonosa lett egy cégnek, amely a szabadban való túlélésre és vadászatra tanítja az embereket. Kipróbálta az irodai munkát is, de az nem jött be neki, így végül az építőiparban találta meg a helyét. Most már büszke arra, hogy részt vehet Amerika építésében, és minden egyes nap élvezi a munkáját.

“Szeretem a kétkezi és a szabadtéren végzett munkát. Ez azzal jár, hogy néha piszkos leszek. Jól keresek, így probléma nélkül tudok gondoskodni a családomról. Tehát a külsőm egyáltalán nem tükrözi az intelligenciaszintemet vagy azt, hogy mennyi ideig tanultam.”

Végül szép napot kívánt nekik, az anyát pedig megkérte, hogy a jövőben próbáljon meg ne előre ítélkezni az emberekről.

A férfi végül 8 tanulságot fogalmazott meg a történtek után:

 

1. Ne ítélj első látásra!

2. Csináld és élvezd, amit szeretsz, így az sosem tűnik munkának.

3. A fizikai munka a legjobb, mert jól megfizethetik.

4. A tanulás fontos, de a felsőoktatás nem garantál semmit.

5. A tapasztalat, a kemény munka és az elhivatottság kell ahhoz, hogy sikeres karriered legyen.

6. Ne legyél s.ggfej szülő, aki s.ggfejt csinál a gyerekeiből!

7. Amikor valakit az intelligenciászintje és a tanultsága alapján akarsz sértegetni, ne hagyd, hogy egy koszos ember kioktasson.

8. Szükségem van egy zuhanyra.

Andy Ross a Facebookon is közzétette a tanulságos történetét, amelyet már több mint 300 ezren kedveltek és 160 ezernél is többen osztottak meg. Az biztos, hogy sokan tanulhatnak az esetéből…

otpercpiheno.hu
Facebook Hozzászólások

HirdetésBESZÓLT A TESCÓBAN EGY MILLIOMOS NŐ, ENNEK A MUNKÁSNAK. A MUNKÁS NYÍLT LEVELET ÍRT NEKI, AMIT 160 EZREN OSZTOTTAK MEG 1 ÓRA ALATT
error: Content is protected !!