Hirdetés

 

Sokan nem is gondolnánk, hogy egy ártatlannak tűnő, aprócska kis élelem, melyet nap mint nap fogyasztunk, akár a vesztünket is okozhatja.

 

Bizony, ez a méregnek minősített hozzávaló a te konyhádban is megtalálható, és a rákos megbetegedések fő kiváltójaként emlegetik. Egy onkológus, Cătălin Costovici most lerántja róla a leplet, és azt is elárulja, milyen út vezet a gyógyuláshoz.

Hirdetés

Először is, miért szed egyre több áldozatot a rák?

Talán erre a kérdésre a környezetünk ad választ, a belélegzett egyre szennyezettebb levegő, a romlott minőségű, génmódosított, agyontartósított élelem, ami a bevásárlóközpontok polcairól omlik ránk. Ugyanis minden, ami mezőgazdasági terméknek számít, az valamilyen módon kezelt és feldolgozott. A pontos választ, az igazi kiváltó okot azonban senki sem tudja.

Amiről beszélni szoktak a rák kapcsán – a stressz, a sugárzás, a légszennyezés, étkezés, stb. – csak rizikófaktor ebben a játékban, melyben az egészségünk a tét. De azt, hogy igazából miért lesz valaki rákos, azt senki sem tudja. Egy egy pokoli orosz rulett, melyben mindannyian részt veszünk. Igen, mindannyian. Hisz előbb-utóbb bárkiben közülünk kifejlődhet a rák, kivétel nélkül. Aki meg megússza, az szerencsésnek mondható.

Tehát a rákot inkább a balszerencse, mintsem az örökölt gének vagy az életstílus okozza?

Pontosan. A DNS-ben folyton történnek mutációk, melyeket a szervezet általában helyrehoz. Túlzás azt mondani, hogy a rák végig bennünk van, viszont ilyen elváltozások mindannyiunk testében jelentkeznek, csak hát a legtöbbet sikerül nekünk megjavítani.

Egy adott ponton azonban a szervezetünknek is lehet rossz napja, amikor ezt a mutációt már nem tudja helyrehozni. Ez pedig az első lépést jelenti egy tumor kialakulásához.

A betegek körében számos tévhit kering, egyik veszélyesebb a másiknál. Például igaz, hogy ha húst eszünk, azzal tápláljuk a rákos sejteket?

Az elmélet, mely szerint a tejtermékek és a húsfélék fogyasztása felgyorsítja az onkológiai folyamatot, teljesen pontatlan. Ez a történet inkább a képzeleten alapszik, mintsem a kézzel fogható, tudományos eredményeken. Mi mindig kiegyensúlyozott étrendet javasolunk a pácienseinknek, sok zöldséggel és gyümölccsel, de semmiképp se húsmentesen. A hús ugyanis rendkívül fontos, főként a megterhelő kezeléseknek kitett szervezet számára. A hús értékes állati eredetű fehérjékkel látja el a testet, melyek segítik a vérképződést. Ez pedig szükséges ahhoz, hogy a beteg bírni tudja a kezelések sorozatát.

De létezik hús és hús. Van valamilyen összefüggés az emésztőrendszert megtámadó rákos betegségek és a feldolgozott hústermékek között?

A feldolgozott húsnak semmi keresnivalója az étrendünkben! A szalámik, kolbászok, virslik, a párizsi, különböző felvágottak, vagdalt hús a lehető legrosszabb, amit választhatunk. Ezek a termékek a legaljasabb ellenségei a testünknek, magyarán mérgek, melyek adalékanyagokban, színezékekben, azokban a híres E-kben gazdagok. Kenyérre kent toxinok, melyek az évek hosszú során lassan felgyűlnek a szervezetünkben, aztán robbannak. A kenyér sem különb egyébként, az is tele van stabilizálókkal, emulgálókkal és egyéb dolgokkal.

Már a kenyér sem jó?

A legegészségesebb kenyér az, amelyik másnapra megkeményszik. Amelyik egy hét után is ehető, abból már biztosan az adalékok beszélnek. És mi folyton valami ilyesmit eszünk, nap mint nap, bombázva a DNS-ünket. Aztán valamelyik sejtünkkel egyszer csak elszalad a ló.

A mobiltelefonok okozhatnak agydaganatot?

Biztos vagyok benne, hogy van kapcsolat a két dolog között. A kutatások nem valami konkrétak, de léteznek ultramágneses sugárzások, melyeknek lehetetlen, hogy ne legyen következménye. Bárhol is lépjen fel, az ismétlődő stimulálás legalább egy gyulladást okoz, és a krónikussá fejlődő gyulladásokból már könnyen lehet rák. De valószínűleg sosem fogunk kapni egy komoly kutatási eredményt a témában, a mobiltelefon gyártók által gyakorolt hatalmas nyomás miatt.

Hát ez mindenképp elgondolkodtató. Szerinted van logika abban, amit a szakember mond?

twice.hu
Facebook Hozzászólások

HirdetésEgy onkológus szerint, ezt az élelmet azonnal ki kell iktatnod az étrendedből, örökre!
error: Content is protected !!