Hirdetés

 

A fülzsír olyan anyag, amely mindenkinél megtalálható a belső fülben. Megvédi a hallójáratot a baktériumoktól és más szennyeződésektől, amelyek kárt tehetnek ezen a kényes területen.

Ezen kívül, a viasz úgy működik, mint egy természetes kenőanyag a fülben és a hallójáratban. De eljön az idő, amikor nagy mennyiségben halmozódik fel, és így már több kellemetlenséget okozhat, mint például; irritáció, szédülés, hallásvesztés, viszkető érzés. Ezért rendszeresen tisztítsd meg füledet, távolítsd el a felesleges fülzsírt.

Hirdetés

Mi okozza a fülzsír lerakódását?

Mielőtt arról beszélünk, hogyan lehet eltávolítani a felesleges fülzsírt otthoni módszerrel, fontos tudni, hogy mi okozza a kellemetlen fülzsír lerakódás. Ez az elzáródás általában akkor jelentkezik, amikor rendszeresen fültisztító pálcikával tisztítod meg a füled. A használatával mindig egyre mélyebbre nyomod a fülzsírt a hallójáratban.

Azoknál az embereknél, akik rendszeresen viselnek füldugót vagy fejhallgatót magasabb a kockázata a túlzott fülzsír felhalmozódásnak.

Mik a tünetek?

Ha túl sok fülzsír halmozódott fel, akkor valószínűleg tapasztalod a következő tünetek:

  • Viszketés a hallójárat belsejében
  • Úgy érzed, mintha a füled tele lenne, vagy eltömődött volna
  • Szédülés
  • Fülcsengés
  • Hallásvesztés

Otthoni jogorvoslatok a fülzsír hatékony eltávolítására:

Annak érdekében, hogy megóvd a füledet a túlzott fülzsír lerakódástól, fontos, hogy tisztítsd rendszeresen. Javasoljuk, hogy ne használj fültisztító pálcikát vagy más törlőkendőt. Helyette próbálkozz a következő otthoni jogorvoslatok egyikével.

SÓOLDAT

 

Mindössze annyit kell tenned, hogy feloldódj egy teáskanál sót (7,5 g) ½ csésze vízben (100 ml). Áztass benne egy vattacsomót és cseppents pár cseppet a füledbe. Utána dönts meg a fejed, hogy a folyadék be tudjon folyni a kényes területre. Pár perc után hagyd, hogy kifolyjon és töröld ki egy kendővel.

HIDROGÉN-PEROXID

Keverjük össze egyenlő arányban a hidrogén-peroxidot vízzel. Ellenőrizd, hogy a hidrogén-peroxid a kereskedelemben kapható 3% -os fajta legyen. Majd ugyanúgy járj el mint a sóoldatnál.

GLICERIN

Glicerin egy természetes termék, amely segít feloldani a fülzsírt, hogy könnyen eltávolíthasd.Megtalálható a gyógyszertárakban. Használj négy cseppet mindkét fülbe, naponta háromszor a legjobb eredmény érdekében.

ECET ÉS ALKOHOL OLDAT

Keverj össze egyenlő arányban ecetet és alkoholt egy kis tálban. Majd ugyanúgy járj el min a sóoldatnál.

OLIVAOLAJ

Az olívaolaj a másik nagy összetevő, amely segít megszabadulni a fülzsírtól és megkönnyíti annak eltávolítását. Tegyél két vagy három csepp olívaolajat az érintett füledbe lefekvés előtt, és próbálj meg aludni a másik oldalon. Ismételd meg három vagy négy éjszaka egymás után.

Ha szeretnél az oldal fejlődéséhez és sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.

Facebook Hozzászólások

HirdetésOkok és tippek a fülzsír otthoni eltávolításához
error: Content is protected !!