Hirdetés

A vé­kony sze­le­tekre vá­gott ba­cont szinte arra ta­lál­ták ki, hogy be­gön­gyölj vele va­lami fi­nom­sá­got. Süt­he­ted sü­tő­ben vagy ser­pe­nyő­ben, de az így be­cso­ma­golt étel remek grill­fa­lat is lehet.

A szalonna füstös íze jól harmonizál a húsokkal. A szárazabb húsokat puhítja és lágyabbá varázsolja.

Baconbe tekert csirkemell

Fotó: Pinterest

Légkeveréses sütőben 180 fokon 30-40 perc alatt elkészítheted.

Hirdetés

Fotó: Pinterest

A húsokra jobban figyelj és süsd tovább őket, a becsomagolt zöldségek, gyümölcsök és édességek maximum 20 perc alatt elkészülnek.

Virsli szalonnás bundában sütve

Fotó: Pinterest

Kis búzadarát szórhatsz a tetejére és 20 perc alatt ízletes és ropogós vacsorát kapsz.

Marhahús baconbe göngyölve

Fotó: Pinterest

A marhahúst olajon 1-2 percig elősütheted, majd tűzálló edényben süsd egy órát.

Fasírt ananásszal baconbe csomagolva

Fotó: Pinterest

Édes és sós ízvilág remekül kiegészíti egymást.

Bacon és tojás

Baconkosárkák tojással egy finom reggelihez

Fotó: Pinterest

A szalonnakosárkákat süsd ki először. Ha sikerült a pohár formát elkészíteni, öntsd bele a tojásokat és pár percig süsd még sütőben úgy, hogy kicsit lágy maradjon a tojás.

Fotó: Pinterest

Baconbe tekert kelbimbó

Fotó: Pinterest

Tojással töltött paprika baconbe csomagolva

Fotó: Pinterest

Grillezett sárgarépa bacon bundában

Fotó: Pinterest

Szalonnás zöldbab

Fotó: Pinterest

A zöldbabot pár percig enyhén sós, forrásban levő vízben főzd! Maradjon még ropogós és aztán tekerd át szalonnával a csokrokat.

Grillezett baconos kukorica

Fotó: Pinterest

Grillezett hagyma baconben

Fotó: Pinterest

Majonézes kukoricával töltött paprikacsónakok baconbe tekerve

Fotó: Pinterest

Burgonya krokett baconben

Fotó: Pinterest

Szalonnába tekert sültkrumpli 

Fotó: Pinterest

Bacon és édességek

Ne ijedj meg a sós szalonna és az édes ízek ellentététől sem! Nem fogod megbánni.

Ananászos bacon falatkák

Fotó: Pinterest

Csokoládés baconkosárkák

Fotó: Pinterest

A kosarak elkészítéséhez kis segítségre lesz szükséged. Kartonhengert vágj fel és borítsd be alaposan alufóliával. Erre tekerd a szalonnát és süsd ki sütőben ropogósra. Mikor elkészült, távolítsd el az alufóliát és máris kész a pohárforma. Ebbeolvassz csokoládét és kend be belülről a “poharakat”.Miután kb. 1 óra alatt megdermedt, bármilyen italt, likőrt tölthetsz bele.

ripost
Facebook Hozzászólások

Hirdetés



Please follow and like us:
error
Gon­dol­tad volna? Ennyi min­dent te­ker­hetsz ba­conbe
error: Content is protected !!