Hirdetés

Többé nem áll össze egyet­len merev tömbbe a fa­sírt! Könnyű és le­ve­gős lesz a hús­po­gá­csa, öröm be­le­ha­rapni

A fasírtot magyar ízlés szerint zsemlével készítjük, hogy könnyebb és puhább legyen – így azonban elvész a diétás jellege. Ezzel a zseniális trükkel viszont semmi szükség kenyérfélékre, így is könnyű lesz a fasírt! Jöhet a szódabikarbóna! Sütés közben felfújja, a hús térfogata kissé megnő, ezáltal pedig levegősebb, könnyebb lesz a fasírt.

Hozzávalók:

Hirdetés

  • 50 dkg darált lapocka
  • 50 dkg darált marhacomb
  • 2 tojás
  • 2 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 5 cikk fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • só, bors ízlés szerint
  • 1/2 tk. szódabikarbóna

Elkészítés:

1. A darált húst keverd össze a tojással, majd add hozzá az apróra vágott hagymát a fokhagymával együtt és a petrezselymet.

2. Szórj bele 1/2 teáskanálnyi szódabikarbónát, sózd, borsozd és paprikázd.

3. Készíts ízlésednek megfelelő nagyságú gombócokat, a gömböket helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd mehet is a 180 fokra előmelegített sütőbe.

4. Ha úgy látod, hogy a gombócok egyik oldala kész, akkor forgasd meg őket, és addig süsd, amíg a másik oldal is pirosra nem sül.

Tipp: Olajban is kisütheted! Ha túl képlékenynek ítéled a masszát, alacsony szénhidráttartalmú morzsával dúsíthatod. Így könnyebb formázni.

ripost

Facebook Hozzászólások

Hirdetés



Please follow and like us:
error
Ezért teszek szódabikarbónát a fasírtba! Bejött a barátnőm trükkje
error: Content is protected !!