Hirdetés

 

forrás: Keleti Éva kiállítása a Nemzeti Múzeumban

FORRÁS: KELETI ÉVA KIÁLLÍTÁSA A NEMZETI MÚZEUMBAN

Kaszás Attila úgy gondolta, néhány évig mág bírja, aztán leáll. De ezt már nem érhette meg…

Hirdetés

Immár tizenkét éve, hogy Kaszás Attila nincs köztünk. Halálhíre mélyen megrendített mindenkit, hiszen a 47 éves színész esetében nem volt semmi jele annak, hogy végzetes tragédia készülődik. Legalábbis a kívülállók számára… Ugyanis maga a színész a lelke mélyén nagyon is jól tudta, hogy az a tempó, amit diktál magának, hosszú távon nem tartható.

– Reggelente beülök a kocsiba, mostanában Kecskemétre megyek, aztán próba után visszaülök a kocsiba, rohanok Pestre. Játszom egyet, hazamegyek, beveszek két Valerianát, hogy valamennyit aludni tudjak. Ez az élet hosszabb távon életveszélyes. De van még négy-öt olyan évem, amit ki tudok használni – nyilatkozta egy interjúban 42 évesen. Sajnos Kaszás Attila tökéletesen tisztán látta a jövőt. Úgy, ahogyan megjósolta: még öt éve volt… Csakhogy ezután nem az történt, amit gondolt, mert nem tudott még időben visszavenni a tempóból. Ehelyett 2007 március 19-én agyvérzést kapott, és többé nem is tért magához a kómából és négy nappal később meghalt…

Így azt sem élhette meg, hogy teljesült élete nagy vágya, és a kisfia, Jancsika mellé egy kislánya is születik. Halálakor ugyanis néptáncos felesége már állapotos volt a kislányukkal, Lucával. A fiatal özvegy nehéz harcot vívott önmagával, merje-e vállalni a gyermeket. Állandó kétségek gyötörték, hogy vajon képes lesz-e egyedül felnevelni a babát. De végül úgy döntött, hogy ezt a lehetőséget is a férjétől kapta, amit nem veszíthet el.

– A gyerekeink roppant sok örömöt adnak, nekik köszönhetem, hogy a derű visszaköltözött az életembe, és amikor rájuk nézek, nem a múltat, hanem a jövőt látom. Minden erőmmel erre összpontosítok; úgy érzem, ez az egyetlen helyes magatartás, ez méltó hozzánk és Attila emlékéhez – nyilatkozta egy pár évvel ezelőtti interjúban.

Mindkét gyerek tehetséges

Luca azóta már nagylány, és édesanyjuk a nyilvánosságnak is bemutatta a gyerekeket, amikor édesapjuk születésnapi megemlékezésen vettek részt. A 13 éves Jancsi Gál Tamás színművésszel adott elő közösen egy műsorszámot, amíg Luca verset szavalt. Mindkét gyerek egyértelműen örökölte édesapja tehetségét. Olyannyira, hogy a tinilány már kerületi versmondó versenyt is nyert. Szakértők szerint neki is minden adottsága megvan ahhoz, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen.

Facebook Hozzászólások

HirdetésTragédia, ami történt: a csodálatos magyar színész tudta, hogy mit tesz, mégsem állt le
error: Content is protected !!