Hirdetés

epaselect epa06361977 People walk under the snow in Burgos, northern Spain, 01 December 2017. An Artic mass of air caused heavy snowfalls in northern Spain and low temperatures in the country’s center. EPA-EFE/SANTI OTERO

Az nyújtsa fel a kezét, aki szereti a telet! Sokan egészen biztosan nem tolonganak, mert az emberek nagy része a meleg nyári napokat részesíti előnyben. Érdemes idejében felkészülni, legalább gondolatban a hideg napokra, és beszerezni a melegebb ruhadarabokat.

Lassan, de biztosan kopogtat a tél a küszöbön, van, ahol már megmutatta magát.

Erdélyben például az 1801 méteres Madarasi Hargita csúcson fehér  hóréteg várja már az odalátogatókat.

Hirdetés

A következő hónapokban pedig igen váratlan fordulatokra kell számítani. Bár kissé már zimankós az idő, novemberben még nem kell extrém hőmérsékletre számítani, az átlagnál magasabban lesz a hőmérő higanyszála, és a nap is jócskán fog sütni.

November végén is 10 fok körüli lesz az átlaghőmérséklet, és, ha süt a nap, akkor a szabadban is élvezhetjük a déli órákat.

December elején viszont hirtelen lehülésre kell számítani, sok esőben, és ónos esőben lesz részünk.

A hónap közepe felé a hőmérséklet magasabb lesz az ilyenkor megszokott átlagnál, de még mindig ónos esőkre kell számítani. Éjszakai fagyok, hideg nappalok várnak ránk, de úgy tűnik, hogy a fehér karácsonyról le kell mondanunk.

A keményebb hideg csak januárban fog beköszönteni, akárcsak az ősz a télbe, a tél is egy kissé bele fog nyúlni a tavaszba. Januártól azért már élvezhetjük a ropogós havat, és a hófehér tájat.

tudasfaja.com

Facebook Hozzászólások

HirdetésMEGÉRKEZETT! Itt a téli időjárás-előrejelzés! Nem hiszed el mi vár ránk!
error: Content is protected !!